Hadise, Gülşen, Funda Arar ve Kubat’tan imza kampanyasına destek

Akademisyen Mehmet Hasgüler’in 22 Nisan’da elektronik ortamda başlattığı, “Kıbrıslı Türklerin Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) ortak üyelik için imza kampanyasına” Türkiye’nin ünlü ses sanatçıları da destek verdi.

ads ads ads ads
14/05/2020
HK

ads
Hadise, Gülşen, Funda  Arar ve Kubat’tan imza  kampanyasına destek

Akademisyen Mehmet Hasgüler’in 22 Nisan’da elektronik ortamda başlattığı, “Kıbrıslı Türklerin Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) ortak üyelik için imza kampanyasına” Türkiye’nin ünlü ses sanatçıları da destek verdi. Türkiye’nin ünlü sanatçıları Hadise, Gülşen, Funda Arar ve Kubat, imza kampanyasına destek verirken, tüm Türk halkını da destek vermeye çağırdı.
Gülşen, twitter hesabından “Yavru Vatanımız Kuzey Kıbrıs’ın sesini duymalı dünya. Aşağıdaki linki ziyaret ederek destek olalım” diyerek, izleyicilerini http://chng.it/59syygW8cW linkinden imza kampanyasına yönlendirdi. Hadise, Funda Arar ve Kubat da twitter hesaplarından imza kampanyası linkini ve kampanyaya destek çağrısı yapılan muhtırayı paylaştı.
Sanatçıların paylaştığı muhtırada şu ifadelere yer veriliyor.
“Dünya Sağlık Örgütü'nün 1948 yılındaki kuruluş anayasasının 3.Bölümü’nün 8. başlığına göre ‘uluslararası ilişkilerini kuramayan bölge ve bölgeler ortak üye olabilir’ denilmektedir. Bu başlığa
uygun olarak, Porto Rico ve Tokelau ortak üye olmuş ve oy hakkı dışında tüm yardım büro açma bilgi alışverişi ve personel görevlendirme haklarından yararlanmışlardır.
Bu müktesebata bağlı olarak pandeminin olası ikinci ve üçüncü dalgası karşısında Kıbrıs Türklerinin ortak üyeliği için BM üyesi bir ülkenin yani Türkiye Cumhuriyeti'nin Dünya Sağlık Örgütü uluslararası asamblesine öneri yapması yeterlidir! Öyle ki Kuzey Kıbrıs da Dünya Sağlık Örgütü’nün doktor ve müfettiş desteğinden her ülke gibi yararlanma hakkına sahip olacaktır.
Başta ekonomik olmak üzere 40 yıldır dünyadan izole yaşayan Kuzey Kıbrıs sağlık hakkı gibi temel haktan bu üyelik statüsünü kazanarak bir nebze de olsa nefes alacaktır. Bu ortak üyeliğin
gerçekleşmesi amacıyla 22 Nisan 2020 tarihinde change.org sitesinde Prof. Dr. Mehmet Hasgüler bir imza kampanyası başlatmış ve Türkiye ile KKTC kamuoyunda ciddi bir farkındalık oluşmuştur! Kıbrıs Türkü dünyaya sesini duyuramıyor, bu pandemi döneminde büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin duyarlı vatandaşlarının sesimizi duyurmasına yardımcı olmasını istiyoruz. Sesimizi duyur büyük ve güçlü Türkiye!”
Mehmet Hasgüler, imza kampanyasına destek veren Türkiyeli sanatçılara teşekkür ederek, kampanyaya desteğin dalga dalga büyümesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Mehmet Hasgüler, http://chng.it/59syygW8cW linkinden herkesi imza kampanyasına destek vermeye çağırdı.

14/05/2020 16:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mehmet Hasgüler, Dünya Sağlık Örgütü, Hadise, Gülşen, Funda Arar, Kubat, koronavirüs, DSÖ, Covid-19
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.