HAK-SEN hükümeti eleştirdi

ads ads ads ads
20/08/2018

ads
HAK-SEN hükümeti eleştirdi

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAK-SEN), yazılı açıklama yaparak hükümetin ekonomin aldığı ekonomik tedbirleri eleştirdi.

Sendika Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan İzzet Türkmen, hükümetin yaşanan döviz artışı ve ekonominin içine düştüğü kötü süreci yönetmekte sınıfta kaldığını ileri sürdü.

Türkmen, hükümetin açıkladığı 24 madde içerisinde halkı rahatlatacak, marketteki ürünlerin fiyatlarının yükselişine son verecek ve bankalarda döviz borcu olan halka çözüm üretecek bir  icraat olmadığını belirtti.

Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu,“çalışanın ek mesailerinden kesinti yapma” ve “bilgimize gelen tüm kamu çalışanlarının maaşlarından %1 kesinti yapılması” kararını da eleştiren Türkmen, hükümete 5 maddelik öneri sundu.

Türkmen, Tüm siyasi partilere yapılan ve yıllık 10 milyonun üzerinde olan yardımların ya tamamen ya da en az %50’sinin 1 Ocak tarihine kadar yapılmaması çağrısında bulundu.

Tükrmen’in beş maddelik önerileri;

1. Kamu içerisinde, mevkisine bakılmaksızın tüm İzaz ikramların derhal kaldırılması,

2. 4 Bakanlığa verilen örtülü ödeneğin kalan kısımlarının derhal kamu maliyesine aktarılması.

3. Makam arabası olarak kullanılan mercedeslerin satışının yapılması mevcut alım garantili sözleşmenin Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile iptal edilmesi ve satıştan elde edilecek gelirin kamu maliyesine aktarımı,

4. Vergi Reformu gercekleştirerek yıllardır vergi toplanmayan firmalardan tahsilat yapılması.

5. Marketler başta olmak üzere, fahiş zamlar yaparak halkı soymaya çalışan tüm mağazalardan vefirmalardan en yüksek cezalar kesilerek halkın mağduriyetinin giderilmesi, konularının gerçekleştirilmesi gerektiği düşüncesindeyiz.

20/08/2018 20:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: HAK-SEN
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.