Hakan Erkoç halen iade edilemedi

Türkiye’de cinayet işledikten sonra sahte kimlikle KKTC’ye kaçan ve uyuşturucu operasyonunda yakalanan Hakan Erkoç halen iade edilemedi

ads ads ads ads
12/08/2017

ads
Hakan Erkoç halen iade edilemedi

Türkiye - İstanbul’da cinayet suçundan aranan ve Şubat 2017 tarihinde Haspolat’ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yakalandıktan sonra ülkeye sahte kimlikle girdiği tespit edilen Hakan Erkoç halen daha TC’ye iade edilemedi.

Erkoç’u Türkiye’den almaya gelen olmayınca, zanlı dün ek süre talebi ile üçüncü kez mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme, zanlı için diplomatik kanalların iade talebinde bulunduğunu belirterek, iade işlemleri tamamlanıncaya kadar zanlının 30 gün süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.

30 gün daha bekleyecek

Polis memuru Mustafa Mahan zanlı Hakan Erkoç’un İstanbul’da 18 Aralık 2016 tarihinde Bağcılar bölgesinde “kasten adam öldürme” suçundan Bakırköy 6.Sulh ve Ceza Mahkemesi’nin zanlı hakkında yakalama emri olduğunu ifade etti.

Polis memuru Mustafa Mahan, TC İçişleri Bakanlığı’nın KKTC yetkili makamları ile temasa geçerek zanlının iadesini talep ettiğini belirtti.

Zanlının KKTC’de uyuşturucu “hap ithal ve tasarrufu” suçu işlediğini, bu suçtan dolayı hüküm giydiğini belirten polis, ülkemizde işlediği suçtan ötürü cezasını tamamladığını ve Türkiye’den iade istenmesi üzerine cezaevinde iade maksatlı tutulduğunu söyledi.

Polis zanlının 3. Kez süre uzatması için mahkemeye çıkarıldığını ve henüz TC yetkilileri tarafından teslim alınmadığını söyledi. Polis, iade işlemleri tamamlanıncaya kadar zanlının 30 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Devrim DEMİR/Havadis

12/08/2017 10:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hakan Erkoç, cinayet, uyuşturucu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.