Hakkari'de 8 şehit, çatışma sürüyor

ads ads ads ads
13/05/2016

ads
Hakkari'de 8 şehit, çatışma sürüyor

Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 askerin, müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu da 2 pilotun şehit olduğu açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bugün saat 04.50 civarında Hakkari Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 askerin şehit düştüğü, 8 askerin yaralandığı belirtildi.

Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterin ise Çukurca bölgesinde saat 05.50 sularında kaza kırıma uğradığı ifade edilen açıklamada, teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen kazada helikopter pilotu 2 askerin şehit düştüğü, olayla ilgili inceleme ve araştırmanın devam ettiği ifade edildi.

6 terörist etkisiz hale getirildi

Bölgeye F-16 uçağı, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birliklerin sevk edildiği belirtilen açıklamada, şu ana kadar 6 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, operasyonların sürdüğü bildirildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

ŞIRNAK'TA 15 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak'ta devam eden operasyonlarda 15 terörist öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Şırnak bölgesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında dün gece çıkan çatışmalarda, bu sabah saat 07.00 itibarıyla 15 terörist öldürüldü. 

13/05/2016 10:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hakkari, çatışma
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.