HAKSEN’den Gelir ve Vergi Dairesi’nde yaşanan olaya tepki

Eşit Hak ve Adalet Sendikası: İnsan hakları ihlali sayılan böylesi baskıların takipçisi olacağız

ads ads ads ads
21/01/2021

ads
HAKSEN’den Gelir ve Vergi Dairesi’nde yaşanan olaya tepki

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (Haksen), Gelir ve Vergi Dairesinde bir personelin Kovid-19 testinin pozitif çıkmasıyla ilgili açıklamada bulunarak, söz konusu personelin “temaslı olduğunun bilinmesine rağmen, müdür baskısı sonucu işe gitmek zorunda bırakılmasının kabul edilmez” olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, Haksen Başkanı Eren Büyükoğlu, “Gelir ve Vergi Dairesi’nde bir çalışan, temaslı olduğunu bilerek kendini evinde izole etmiş, ancak test sonucu henüz açıklanmadan müdürünün baskısı sonucu işe gelmek durumunda kalmıştır. Dairede görevinin başına dönüp, akşam saatlerinde test sonucunu öğrenen çalışan ne yazık ki Kovid-19 pozitif çıkmıştır. Hal böyleyken, çalışanın temaslı olduğu bilinmesine rağmen, müdürün baskısı sonucu tüm personelin ve ailelerinin sağlığı tehlikeye atılmıştır” dedi.

“Çalışanın test sonucu çıkmadan “müdür baskısı ile işe gelmek zorunda kalması kabul edilemez. Hiçbir şey çalışanların sağlığından daha önemli olamaz” diye konuşan Büyükoğlu, açıklamasına söyle devam etti:

“Hiç bir işin, insan sağlığından daha önemli olamayacağı kesindir. Bizler özel sektördeki koşulların iyileştirilmesi, özelde çalışanların da pandemi döneminde güvenliklerinin sağlanması için girişimlerimizi sürdürürken, bir devlet dairesinde yöneticilerin böylesi bir sorumsuzlukta bulunması kabul edilemezdir.”

Kamuda ve özel sektörde kalabalık iş yerlerinde çalışanların sağlığını korumak için yeterli tedbirler alınmadığını ileri süren Büyükoğu, “Haksen olarak, hiç bir işin emekçinin sağlığından daha önemli olmadığını hatırlatır, yaşanan bu durum başta olmak üzere, insan hakları ihlali sayılan böylesi baskıların takipçisi olacağımızı yineleriz” dedi.

Büyükoğlu ayrıca, kalabalık çalışma yerleriyle ilgili gerekli tedbirler alınmayarak halk sağlığının tehlikeye atıldığını da savundu.

21/01/2021 19:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: HAKSEN, kıbrıs, Gelir ve Vergi Dairesi,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.