Hala Sultan İlahiyat Koleji Ortaokul Erkek Hentbol Takımı’ndan önemli başarı

ads ads ads ads
31/05/2023

ads
Hala Sultan İlahiyat Koleji Ortaokul Erkek Hentbol Takımı’ndan önemli başarı

Ortaokullararası (Yıldızlar) Hentbol Birinciliği’nde KKTC şampiyonu olarak ülkemizi Türkiye’de temsil eden Hala Sultan İlahiyat Koleji Ortaokul Erkek Hentbol Takımı, tarihi bir başarıya daha imza attı.

Takım, 17-21 Mayıs tarihlerinde Trabzon’da gerçekleşen Okul Sporları Hentbol Yıldız Erkek Türkiye Yarı Finalleri’nde oynadığı tüm maçlarını kazanarak Türkiye genelinde son 8 takımın yer alacağı Türkiye birinciliğine katılma hakkı elde etti.

 29 Mayıs -2 Haziran tarihleri arasında Ordu ilinde gerçekleşen Türkiye ortaokullu yıldızlar hentbol finallerine katılan Hala Sultan İlahiyat Koleji yıldız erkek takımı, 8'li finalde 4' erli grupta B grubuna düşmüş, grubunda İstanbul Cengizhan Ortaokulu, Bingöl Genç İnönü Ortaokulu ve Zonguldak Kozlu Orta Okulları ile Türkiye Şampiyonası dörtlü finallere kalma maçlarına çıktı.

Oynanan grup müsabakalarında antrenör Bahir Arnal ve Psikolojik Danışman Süleyman Tecimer önderliğinde tarihi başarıya imza atan Hala Sultan İlahiyat Koleji ortaokulu sırasıyla, 29 Mayıs’ta İstanbul Cengizhan 23 - 29 Hala Sultan İlahiyat İ.K, 30 Mayıs’ta Bingöl Genç İnönü Ort- Hala Sultan Bingöl 25 - 22 Hala Sultan İ.K ve bugün Zonguldak Kozlu O.O 17 - 22 Hala Sultan İ.K grubunda iki galibiyet bir mağlubiyet alarak dörtlü finale kalmaya hak kazandı.

Dörtlü final grubunda ise Bolu Orhangazi Ortaokulu ile eşleşen takım, yarın saat 11:30'da Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu’nda Türkiye finale kalma maçına çıkacak.

Yakalanan bu tarihi başarı sonucunda önümüzdeki yıl Türkiye ortaokul yıldızlar yarı final gruplarına ülkemizi iki takım ile temsil etme hakkı kazanılmış oldu.

 

31/05/2023 19:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hala Sultan İlahiyat Koleji Ortaokul Erkek Hentbol Takımı’ndan önemli başarı
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.