Hamileler için zehir!

ads ads ads ads
15/05/2017

ads
Hamileler için zehir!

Sık sık aniden gelen tatlı isteğiniz varsa ve ben tatlı yemeden yaşayamam diyorsanız bu alışkanlığınızdan bir an önce vazgeçmenizi öneriyoruz. 

‘’Ben tatlı yemeden yaşayamam ‘’, ‘’tatlı yediğim zaman kendimi daha iyi hissediyorum’’ gibi cümleler kuruyorsanız tatlı bağımlığınız var demektir. Bu bağımlılık ilerleyen zamanlarda ciddi sağlık problemlerini de beraberinde getirebilir. Tatlı bağımlılığının neden olduğu hastalıkları bilmiyorsanız hemen açıklayalım…

Obezite hastalığı 

Fazla miktarda şeker tüketildiğinde sindirim sisteminde çeşitli hastalıklar ve tembellik ortaya çıkıyor. Dolayısıyla ilerleyen dönemlerde obezite hastalığı meydana gelebiliyor.

Hamilelerde zehirlenme 

Hamilelik döneminde çok fazla tüketilen şeker ve tatlı gıdalar kan zehirlenmesine neden olabilir.

Kalp damar hastalıkları 

Vücutta seratonin seviyensin artmasına neden olan şekerli gıdalar ilerleyen zamanlarda damarlarda daralma ve tıkanmaya neden olabilir.

Kanser hücrelerinin gelişimini hızlandırıyor

Fazla şeker tüketimi kanser hücrelerinin ilerleyişini hızlandırır. Çünkü kanser hücreleri diğer sağlıklı hücrelere oranla daha fazla şeker tüketerek gelişim gösterir.

Gözlerin bozulması

Aşırı miktarda şeker kullanımı ilerleyen zamanlarda göz damarlarında tıkanmaya görmede bozukluğu meydana getirebiliyor.

Çocuklarda büyümeyi engelliyor 

Çocukluk döneminde fazla miktarda tüketilen çikolata, şeker gibi tatlı gıdalar boy uzamasına ve zihinsel gelişime olumsuz etkilerde bulunuyor.

Şeker hastalığı 

Tatlı bağımlığı ilerleyen zamanlarda sağlığınız açısından oldukça tehlikeli olan şeker hastalığına neden oluyor. Ayrıca şeker hastalığında beslenmeye gerekli özenin gösterilmemesi organ kayıplarına neden olabiliyor.

15/05/2017 15:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hamilelik, depresyon, çocuk, sağlık, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.