Hancock: Aşılanmış İngilizlerin tatil planı üzerinde çalışıyoruz

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, aşı yapanların seyahat kısıtlamalarını kaldırarak yazı Avrupa'daki sahillerde geçirmelerinin önünü açmak için çalışma yürüttüklerini söyledi.

ads ads ads ads
22/06/2021

ads
Hancock: Aşılanmış İngilizlerin tatil planı üzerinde çalışıyoruz

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, corona virüsü aşılarını olan vatandaşlar için seyahat kısıtlamalarını kaldırarak yazı Avrupa'daki sahillerde geçirmelerinin önünü açmak için çalışma yürüttüklerini ancak henüz netleşmediğini söyledi.

İngiltere vatandaşları aralarında Avrupa Birliği ülkelerinin de bulunduğu birçok ülkeye karantina ve test zorunluluğu nedeniyle seyahat edemiyor.

Alman turistlerin ardından Avrupa’da en fazla para harcayan turist olan İngilizlerin seyahat etmemesi özellikle Güney Avrupa’daki ülkelerin ekonomilerine zarar verirken, İngiliz turizm sektörü de kısıtlamalardan dolayı ciddi bir gelir kaybı yaşıyor.

Hancock, Sky News’e yaptığı açıklamada insanların aileleriyle tatil yapmalarına izin vermek istediklerini, ancak bunun ancak güvenli olması durumunda mümkün olabileceğini söyledi.

Hancock, “Aşı programının amacı kısıtlamaları kaldırmak ve insanların kısıtlamalardan ziyade aşı nedeniyle güvende olmasını sağlamak. O yüzden insanlara iki doz aşı yapmak ve karantina yerine test uygulamasına devam edeceğimiz bir plan üzerinde çalışıyoruz” dedi.

22/06/2021 13:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.