Hasan Oktay Minci’nin çalıştırdığı Kenya takımı şampiyon oldu

ads ads ads ads
23/05/2019

ads
Hasan Oktay Minci’nin çalıştırdığı Kenya takımı şampiyon oldu

Kıbrıslı Türk teknik direktör Hasan Oktay Minci’nin Kenya Premier Lig’de çalıştırdığı Gor Mahia, bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Ligde 32 hafta maçında Vigiha United ile 1-1 berabere kalan Gor Mahia, en yakın rakibi Bandari’nin 8 puan önünde ipi göğüsledi.

Gor Mahia, bu şampiyonlukla toplamda 18.şampiyonluğuna ulaştı.

Şampiyonluğu Facebook sayfasından duyuran ve aslen Girneli olan, Türk Oçağı’nın eski futbolcusu Minci’ye tebrik yağdığı dikkat çekerken, Kıbrıslı Türk bir teknik direktörün Afrika’nın önemli liglerinden biri olan Kenya şampiyonluğunu kazanması sevinç yarattı.

Aslen Girneli olan Minci geçtiğimiz yıl Gor Mahia’nın başına geçmişti. Hasan Minci 1990’lı yıllarda Türk Ocağı takımının unutulmaz oyuncuları arasında yer alıyordu.

Daha sonra İngiltere’ye giden Minci, orada çeşitli takımlarda futbolculuk ve teknik adamlık yaptı. İrlanda Futbol Federasyonu’ndan UEFA A Lisansı alma başarısı gösteren ve birçok ödül alan Hasan Oktay Minci, en son Türkiye’de Kayseri Erciyesspor’da görev yapmıştı.

1968 yılında kurulan Kenya Premier Lig takımlarından Gor Mahia ise geçtiğimiz sezon da ligi 75 puanla şampiyon olarak tamamlamıştı.

23/05/2019 09:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hasan Oktay Minci
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.