Haspolat esnafının 8 yıldır bitmeyen sorunu

ads ads ads ads
14/08/2018
HK-ÖZEL

ads
Haspolat esnafının 8 yıldır bitmeyen sorunu

Haber Kıbrıs- Özel

Haspolat Sanayi Bölgesi’nde bulunan Atatürk Caddesi üzerinde bir su borusu 8 yıl önce patladı. Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sorumluluğunda olan su borusu 8 yıldır su kaçırıyor. Uzun yıllardır su borusundan çıkan su bölgede göllenme yaptı. Göllenen su adeta çirkefe döndü. Bölge halkı durumdan rahatsız. Bölgede ofisi bulunan bir vatandaş Haber Kıbrıs Haber Merkezi’ne ulaşarak durumun gündeme gelmesini istedi.

“Kokudan duramıyoruz”

Bölgede çalışan insanlardan öğrenilen bilgiye göre bundan 8 yıl önce delinen bir su borusu tamir edilmedi. Su borusundan yaz kış su çıkıyor. Çıkan sular bölgede kötü bir koku yayılmasına neden oluyor. Öte yandan yaz aylarında bu şekilde çirkef oluşması sinek popülasyonunun da artmasına neden oluyor. Belde halkı bezmiş durumda.

“Hayvanlar ölüyor”

Yaz aylarında su bulmakta zorluk çeken yabani hayvanlar çirkeften su içiyor. Bazı kuş ve kediler sudan zehirlenerek öldü. Hayvan leşlerinin de etrafa yaydığı koku bölgede yaşayan insanları zora sokuyor. Belde halkı LTB’nin bundan 2 yıl önce boruyu yamadığını ancak 1-2 ay sonra yeniden su sızdırmaya başladığını kaydetti. Haber Kıbrıs’a ulaşan vatandaşlar bir an önce borunun yeniden yamalanmasını istiyor.

14/08/2018 10:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haspolat, esnaf, haber, kıbrıs, Haspolat Sanayi Bölgesi, Lefkoşa Türk Belediyesi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.