Herkes okulda; onlar evde

Tüm yaşıtları iki gündür yeni öğretim yılı sevinci yaşarken Haspolat Meslek Lisesi öğrencileri okullarından eve erken gönderiliyor. Öğrenciler, okulun depreme dayanıklı olmadığı nedeniyle farklı okullara aktarılacak. Veliler ise bu işlemlerin neden 3 aylık dönemde yapılmadığını sorguluyor

ads ads ads ads
19/09/2018

ads
Herkes okulda; onlar evde

Haber Kıbrıs-İrfan Gündüzler

Ortaokul ve liselerde dün yeni öğretim yılı başladı. Bir okul hariç tüm okullarda ders başı yapıldı. Haspolt Meslek Lisesi öğrencileri ise henüz daha okul binaları olmadığından ötürü ders yılına başlayamadı.

Haspolat Meslek Lisesi’nin mevcut binasının eğitime elverişli olmaması nedeniyle öğrencileri başka bir okula nakletmeye çalışan Milli Eğitim Bakanlığı bir takım dirençlerle karşılaştı, olan yine öğrencilere oldu.

“Elverişli değil”

Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu okul binasının eğitime elverişli olmadığı gerekçesi ile taşınmasına karar verdi. Ancak 3 aylık yaz tatili döneminde taşınma veya başka uygun bir okul bulunması noktasında adım atılmaması öğrencilerin okulsuz kalmasına neden oldu.

“Bürokrasi geciktirdi”

Eğitim Bakanlığı’ndaki bürokrasinin yavaş işlemesi bu taşınmayı ciddi şekilde geciktirdi. Haber Kıbrıs'a konuşan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Eğitim Sekreteri Ömer Akkanat Haspolat Meslek Lisesi’nde sıkıntının bir iki gün içerisinde çözüleceğini belirtti. Akkanat protokolün imzalanmasını beklediklerini ifade ederek Haspolat Meslek Lisesi öğrencilerinin İlahiyat Koleji’ne veya KTZO Çıraklık Eğitim okuluna taşınabileceğini söyledi.

Öğrenciler buna alışacak

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Eğitim Sekreteri Ömer Akkanat çocukların eğitimlerine bu okullarda devam edeceğini ifade etti. Akkanat, konunun kısa süre içeriisnde çözüleceğini ifade eden Akkanat, öğrencilerin yeni duruma alışacağını vurguladı.

“İki gündür eve erken gönderiliyorlar”

Haspolat Meslek Lisesi öğrencileri soruna yaklaşık üç aylık yaz tatili döneminde herhangi bir çözüm bulunmaması nedeniyle mağdur ediliyor.  İki gündür eve erken gönderilen öğrenciler, başka okula gitmek zorunda kalacaklar.

“Okul taşınacak yarın okula gelmeyin”

Haspolat Meslek Lisesi yönetimi öğrencilerin velilerine gönderilen mesajda okulun yarın taşınma sürecine gireceği ifade edilerek çocukları okula göndermemelerini istedi. Depreme dayanıklı olmayan mevcut okul binasının neden 3 aylık yaz tatili döneminde kontrol edilmediği ve farklı bir çözüm bulunmadığı ise bilinmiyor.

19/09/2018 18:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Haspolat Meslek Lisesi öğrencileri derse başlayamadı, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.