Hastanelerdeki servis elemanın eksiliğinin giderilmesi istendi

Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak, hastanede yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

ads ads ads ads
13/11/2017

ads
Hastanelerdeki servis elemanın eksiliğinin giderilmesi istendi

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, hastanede hemşire ve ebe eksikliğine ek olarak, özelleştirme ve taşeronlaşmanın sağlık sisteminde tahribat yarattığını söyledi.

Özgöçmen, teşaron firmaların personel eksikliği ve organizasyon bozukluğu gibi sorunları nedeniyle Hastaların taşınması, kan ve kan ürünlerinin laboratuvara götürülmesi ve servislere ulaştırılması gibi hizmetlerde sıkıntılar yaşandığını vurguladı.

Bu noktada kaliteli ve etkin sağlık sisteminden söz etmenin mümkün olmadığını ifade eden Özgöçmen, bu durumun sorumlusu olan Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet ettiklerini kaydetti.KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da ülkede yaşanan sıkıntılara karşı yapılan uyarı, grev ve eylemlere rağmen adım atılmamasını eleştirdi.

Hastanede yaşanan servis görevlisi eksikliğine dikkat çeken Kaptan, çalışanların, hastaların ve sendikaların bu durumdan duyduğu endişeyi hastane yönetim ve Sağlık Bakanlığı’nın duymadığını ve konuya duyarsız kalmaya devam ettiğini söyledi.

Kaptan , hastalar ve sağlık sorunlarının yöneticilerin umurunda olmadığını savundu.Ahmet Kaptan ayıca, hükümetin sözleşmeli işçi alırken sağlıktaki ihtiyaçlar için hizmet görevlisi istihdam etmemesini de eleştirdi.

13/11/2017 13:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hastane, servis elemanı, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.