Hatay'da enkazda tek başına kaldı: Yaşadığı şok nedeniyle konuşamıyor

Beton blok arasına sıkışan çocuğa çevredekiler üşümemesi için yardım ederken, halen mahalleye ekipler ulaşmadı.

ads ads ads ads
07/02/2023

ads
Hatay'da enkazda tek başına kaldı: Yaşadığı şok nedeniyle konuşamıyor

Kahramanmaraş'ta dün meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem 10 kentte hissedilmişti. Depremde binlerce kişi hayatını kaybetmiş, 20 bin kişi yaralanmıştı.

Çok sayıda binanın yıkıldığı Hatay'da kurtarma çalışmasının yeterince yapılamadığı yönünde haberler var. Hatay'da kent merkezi ile Kırıkhan ve İskenderun ilçelerinde yaklaşık 1.200 bina yıkıldı.

Merkez ilçe Antakya'da 40-50 yıllık binaların bulunduğu Cebrail Mahallesi'ndeki evlerin tamamı da neredeyse tamamen çöktü, çok sayıda kişi enkaz altında kaldı.

Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaz altında kalan 7- 8 yaşlarındaki erkek çocuğu kurtarılmayı bekliyor.

Vücudunun belden aşağısı enkaz altında kalan Suriyeli 7-8 yaşlarındaki çocuk için vatandaşlar seferber oldu. Anne ve babasının da enkaz altında olduğu belirtilen çocuk, yaşadığı şok nedeniyle konuşamadı.

Betona sıkıştı

Beton bloğun altında sıkışan çocuk, tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Bunun üzerine vatandaşlar, gece üşümemesi için çocuğu yorgana sardı; başına bere takıp yanına da su bıraktı.

Bugün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte diğer bölgelerde arama kurtarma çalışmaları yeniden başlarken, Cebrail Mahallesi'ne ise ekipler henüz ulaşamadı. Küçük çocuk kurtarılmayı bekliyor.

Bu arada binlerce binanın yıkıldığı bölgede elektrik, su, doğal gaz ve internet hizmeti verilemiyor. (DHA)

07/02/2023 11:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hatay, yardım, enkaz,
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

YKS'ye başvuru sayısı yarım milyon düştü! Eğitim uzmanı değerlendirdi

HK TÜRKİYE

8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak üniversite sınavına başvuranların sayısı, geçen yıla göre yarım milyon azaldı. Özellikle üniversite öğrencisi, üniversite mezunu gibi bazı mezun kategorilerinde başvurular yarı yarıya düştü. Sınava giren 12. sınıf öğrenci sayısında ise 224 binlik bir artış var. Peki bu durum, sınavı nasıl etkileyecek? Eğitim Uzmanı Salim Ünsal değerlendirdi.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.