'Hayatta kalamaz' denilen bebek bir yaşını kutladı

%0 yaşama şansı verilen dünyanın en küçük prematüre bebeği ilk doğum gününü kutladı. Richard Scott William Hutchinson, bir yaşında ve hayatta kalan en küçük prematüre bebek olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

ads ads ads ads
22/06/2021

ads
'Hayatta kalamaz' denilen bebek bir yaşını kutladı

Ekim 2020’de doğması beklenen Hutchinson, 5 Haziran 2020’de dünyaya geldi. Erken doğduğu için Hutchinson, Children’s Minnesota hastanesindeki yenidoğan yoğun bakım ünitesine gönderildi. Richard Scott William Hutchinson, 131 gün erken doğduğunda sadece 337 gramdı.

Minnesota Çocuk Hastanesi’nden neonatolog Dr. Stacy Kern, Guinness Rekorlar Kitabına verdiği demeçte, “Rick ve Beth bu kadar erken doğan bebekleri için danışmanlık aldıklarında, onlara %0 hayatta kalma şansı olduğu söylendi” dedi ve Hutchinson’ın yaşamının ilk iki haftasının, hayatta kalması için çok önemli olduğunu belirtti.

Kern, “Richard’ın hayatının ilk birkaç haftasının çok zor olacağını biliyordum, ancak bunu başarabilirse hayatta kalacağını hissettim” dedi.

Richard Scott William Hutchinson, bir yaşında ve hayatta kalan en küçük prematüre bebek olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na da girdi.

22/06/2021 13:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: prematüre bebek, Guinness Rekorlar Kitabı
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.