Helikopter kazasının sebebi tespit edildi

Kobe Bryant’ın helikopter kazasının sebebi tespit edildi

ads ads ads ads
05/02/2021

ads
Helikopter kazasının sebebi tespit edildi

ABD'deki Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu, NBA'in efsane oyuncusu Kobe Bryant ile 13 yaşındaki kızı Gianna'nın hayatını kaybetmesine yol açan helikopter kazasıyla ilgili bir yıldır süren incelemesini tamamladı. Kurul, kaza nedenini salı günü resmen açıklayacak.

ABD’de ulaşım kazalarını araştıran Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu, salı günü, Kobe Bryant ile 13 yaşındaki kızı Gianna ve diğer yedi kişiyi öldüren helikopter kazasının olası nedenini resmen açıklayacak.

Bir yıldan fazla bir süredir dava üzerinde çalışan müfettişler, bulgularını 9 Şubat'ta sanal ortamda canlı olarak yayınlanacak kurul toplantısında resmen duyuracak.

Kazayı takip eden günlerde kurul, ön bulguların motor arızasına dair hiçbir kanıt göstermediğini söyledi. 

Aylar sonra, kurul yetkilileri, pilot Ara Zobayan'ın uçak yoğun sisle karşılaştığında yönünün bozulduğunu belirtti.

Otopsi sonuçları, Zobayan'ın kaza anında alkol veya uyuşturucu etkisinde olmadığını gösterirken; müfettişler, Zobayan'ın kız arkadaşının, pilotun kazadan önce çok formda olduğunu söylediğini aktardı.

Önceki teoriyi çürütecek yeni kanıtlar olup olmadığı belli değil, ancak Amerikan basını, Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu’nun daha önceki bulgularını resmi olarak doğrulayacağı beklentisi içinde.

26 Ocak 2020’de Calabasas’ta meydana gelen helikopter kazası sonucu 41 yaşında hayata veda eden NBA yıldızı Kobe Bryant ile birlikte 13 yaşındaki kızı Gianna ve beraberlerindeki altı kişi ile pilot yaşamını yitirmişti.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Mayıs ayında Vanessa Bryant, helikopter şirketine ve pilota tazminat davası açmıştı. Şirket ve kazada hayatını kaybeden pilotun sözcüsü, savunmalarında kazaya yolcuların ihmalinin yol açtığını iddia ederek, kaza için "Tanrı'nın işi", "kaçınılmaz" nitelendirmelerini yapmıştı. Vanessa Bryant, Island Express adlı şirkete ve pilota açtığı davada, hem şirketi hem de pilotu, koşullar uygun olmadığı halde uçuşu gerçekleştirmek suretiyle ihmal sonucu kazaya sebep olmakla suçlamıştı.

"RİSKİ BİLİYORLARDI"

Helikopter şirketi, suçlamalar karşısında savunmasını yaparak, "Kobe ve Gianna Bryant belirli tehlikeler ve risklerin büyüklüğü hakkında bilgiye sahipti ve gönüllü olarak riski üstlendiler. Bu durum, Vanessa Bryant'ın tazminat talebini engeller ya da tazminat miktarını düşürür” demişti.  

Bu arada Vanessa Bryant'ın ne kadar tazminat talebinde bulunduğu bilinmiyor.

"KAZA TANRI'NIN İŞİ"

Kazayı "Tanrı'nın işi" olarak tanımlayan şirket, sonucu "Kaçınılmaz bir kaza" olarak yorumlamıştı. Kaza anında pilotun sisli havada saatte 290 kilometre hızla gittiği rapor edilmiş, şirket, uçmayı "doğası gereği tehlikeli" olarak nitelendirmişti.

"YOLCULARIN İHMALİ"

Kazada hayatını kaybeden helikopter pilotu Ara George Zobayan'ın sözcüsü de davaya cevap vererek şunları söylemişti:

"Davacıların ve / veya merhumların zararları, doğrudan veya kısmen davacıların ve / veya merhumların ihmali veya hatası nedeniyle, ilgili risklerle ilgili bilerek ve gönüllü olarak bu ihmale neden oldukları ortaya çıkmıştır. Sanığın iddia edilen zararlara neden olma konusunda hiçbir sorumluluk taşımadığı ortadadır." 

Ancak savunma, uçuş esnasında yolcuların ne gibi bir ihmalde bulunduklarını tam olarak açıklamamıştı.

05/02/2021 12:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kobe Bryant , kaza, helikopter
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.