Her Taraf Çöple Doldu

ads ads ads ads
07/01/2013
Kıbrıs Gazetesi-Ali Cansu

Lefkoşa’da küçük ve üstü açık araçlarla taşınan çöpler yollara, ovalara, arsalara yayılıyor

ads
Her Taraf Çöple Doldu

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) çalışanlarının grevinden dolayı kaymakamlık tarafından yürütülen çöp toplama işlemleri, bu işi yapanların fazla özen göstermemesi nedeniyle sıkıntı yaratıyor.
Çöp taşıma işlemlerinin küçük araçlarla ve düzenli yapılmaması nedeniyle yollar, ovalar, arsalar çöplerle doldu.

Saçarak gidiyorlar

Kaymakamlığın çöp toplama işlemlerini yaptırdığı kişilerin kamyonlarının hem küçük hem kasalarının açık olmasına rağmen araçların fazla doldurulması taşmalara neden oluyor. Gerek aşırı doluluktan gerekse rüzgar nedeniyle çöpler yollara saçılıyor.
Yollara, arsalara, vatandaşların evlerinin önüne dökülen çöpler, kentte inanılmaz bir kirliliğe neden oluyor. Vatandaşlar, “Tamam çöplerimizi topluyorlar, teşekkür ederiz ancak bu iş o kadar amatörce yapılıyor ki kaş yapayım derken göz çıkarılıyor” dedi.
Vatandaşlar, taşıma işlemlerinin daha düzenli yapılmasını istedi. Taşıma işlemi yapılırken çöplerin etrafa saçılmasının bir çelişki olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Çöplerin taşınma işlemlerinde bir düzen, intizam olması gerekir. Çöpümüzü topluyorlar ama bizim bölgemiz temizlenirken başka bölgeler de kirletiliyor. Bu çok yanlış bir durum. Kamyonetlerin çöp taşınması sırasında kasalarının kapatılması gerekir” dedi.

Yeni Sanayi Bölgesi çöplerle doldu

Kaymakamlığın, Lefkoşa’dan toplanan çöpleri biriktirdiği ve “toplama merkezi” diye nitelediği yeni sanayi bölgesindeki alan da çok kötü bir görüntüye büründü.
Çöp biriktirme alanına getirilen çöplerin etrafa yayılması, bölgede ayrı bir çevre kirliliğinin yaratılmasına neden oldu.
Bölgedeki arsalar, rüzgârın da etkisiyle naylon poşetler ve çöplerle doldu.
Bazı bölgelerden ise düzenli olarak toplanmayan ve biriken çöplerden çıkan kokular da hem konutlarda yaşayan vatandaşların hem de esnafın tepkisine neden oluyor.

07/01/2013 10:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: çöp, ltb, eylem, kaymakamlık
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.