Hilary Swank sigorta davası açtı

Hilary Swank yumurtalık kisti tedavisini gerekli bulmayarak sigortasını iptal eden ve yumurtalığı sadece üreme organı olarak gören oyuncu sendikasına dava açtı.

ads ads ads ads
11/09/2020
HK

ads
Hilary Swank sigorta davası açtı

ABD’de Oscar ödüllü oyuncu Hilary Swank, 12 yıl tedavi gördüğü yumurtalık kisti rahatsızlığının masrafını karşılamayan Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu’na (SAG-AFTRA) dava açtı.

Oyuncu sendikası SAG-AFTRA, 2008 yılından beri Swank’ın (46) yumurtalık kisti tedavisini ödüyordu. Ama sendika 2015 yılında oyuncunun tedavisinin “kısırlık” ile ilgili olduğunu ve hamile kalma tedavisi gördüğünü öne sürerek masrafları ödemeyi kesti.

2008’deki ameliyatta sol yumurtalığı tahrip edilip çıkarılan ve o zamandan beri diğer yumurtalığında tekrarlayan kistler nedeniyle tedavi gören Hilary Swank ise yumurtalıkları sadece üreme”organı olarak gören sendikayı barbarlıkla suçlayarak tazminat davası açtı.

Sanatçı, erkek oyuncular her sağlık imkanından faydalanırken, kadınların yumurtalık sağlığını korumasındaki tek amacın üremek olduğunun düşünülmesini ve bunun gerekli bir tedavi olarak görülmemesini “Barbarca” diye tanımladı.

Dava dosyasında oyuncunun kistler nedeniyle ağrı ve sindirim sorunları yaşadığı belirtildi.

11/09/2020 10:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hilary Swank, sigorta, dava
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.