Hisarköy Muhtarlığı: Sağlık Bakanlığı izin verdi

"Gelen köylülerimiz de durumun ciddiyetinin farkında olup yaptığım görüşmede karantinayı evlerinde uygun bir şekilde geçirecekler"

ads ads ads ads
10/04/2020

ads
Hisarköy Muhtarlığı: Sağlık Bakanlığı izin verdi

Yurtdışından ülkemize gelen bazı kişilerin Hisarköy'de ev karantinasına alınacak olması tepki çekti. 

Konuyla ilgili resmi açıklama olmazken, Hisarköy Muhtarlığı hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Hisarköy Muhtarı Canpolat Şemi'nin de paylaştığı açıklama şöyle:

“Görünen lüzum üzerine; Sağlık Bakanlığı ve polisimizle yaptığım görüşme Hk. Köyümüze bugün yurtdışından gelen ve gelecek olan sağlık RAPORLU Köylülerimiz Sağlık Bakanlığının verdiği izinle evlerinde karantina süreçlerini tamamlayacaklar. Gelen köylülerimiz de durumun ciddiyetinin farkında olup yaptığım görüşmede karantinayı evlerinde uygun bir şekilde geçirecekler. Bu süreçte değerli köylülerimizden sağduyulu davranılmasının gerekliliğine ihtiyacımız var. Ancak karantinaya uymayan ve hanesinin dışına çekilmesi veya başka birinin teması olması halinde uygunsuzluk gören köylülerimiz bana, polise ve Sağlık Bakanlığı’na bilgi verilmesi gerekmektedir. Lütfen!!! Kulaktan duyma sözlere itibar etmeyiniz. Kanıt olduğunda gereğinin yapılacağına şüpheniz olmasın. En büyük temennim bu zor günlerin en kısa sürede hepimizin sağlıklı bir şekilde alabilmemiz. Saygılarımla Hisarköy Muhtarı Canpolat Şemi”

SOSYAL MEDYADAN GELEN BAZI TEPKİLER ŞÖYLE:

"Burada köy halkının içerisine ingiltereden gelen uçakla gelen çifti getirilip evlerine karantinaya girmeden dün gece ambulansla bırakıldığını söylemek üzere yazıyorum. Bu kadar risk gurubunun bulunup bu kadar çok yaşlı nüfusunun bulunduğu bir köyde bu insanları getirip bırakmak ne kadar doğru ? Getirilen çiftin alzheimer ve şeker hastası olduğunu  bu nedenle direk evlerine gönderildiklerini aktardılar basında aslında farkında olmadıkları şey getirilen çiftin en yüksek riski taşıyor olduğudur. 

Köy halkı endişeli ve akrabaları durumu ört pas edip kapatmak istemektedirler . Bu nedenle köy ikiye bölünmekte. 
Muhtarımız Canpolat Şemi den net bir cevap alamıyoruz köyün içerisinde gezdiklerini gören köylülerimiz var . 
Sağlıj bakanımızın özel kalem müdürü Cemal beyle irtibata geçildi oda durumu polise aktarın bizi sorguya mı çekiyorsunuz siz ? Dedi . Yani yine çözümsüz. Bunca köylünün can güvenliği nerede ? Madem bu çiftin sağlık durumu kötü.. devletimiz neden getirip köy meydanının ortasındaki eve bırakıp kaçımak nedenli doğru ? Bu insanlar ne yeyip be içecek hiç mi ortak kullanım alanı olmayacak ? Köyde sadece küçük bir bakkal var bu insanlar ister istemez temasta bulunacak ! 
Madem bu insanların bakıma ihtiyacçları ve rahat etmeye ihtiyaçları var sağlık bakanımız evlerine göndermek yerine neden hastanede bakım ve izoleye almadı ?"

---

Köyümüze akşam gelen İngiltere uçağından Hisarköy’de ikamet eden iki kişi yaşlı oldukları gerekçesiyle karantinaya alınmak yerine ambulansla evlerine gönderilmiştir. Bu kişiler koy marketine de çıkıp alışveriş yapmıştır. Fakat hem market çalıştığını hem de görenler su an inkar etmekte. Çünkü köy halkının doğu akraba. Köy ikiye bölünmüş halde. Gereken yerler aranmış Sn. Bakan dahil fakat kimse bu durumu önemsemiyor.

Bu insanlar İngiltere’den gelirken sağlıklıyım raporu taşıdığı gerekçesi sunuluyor. Fakat yolculuk yapıp geldiler diğer insanlardan ne farkları var ki evlerine gönderildiler bunun adı torpil biz bunu asla kabul etmiyoruz. Resmen torpil söz konusu

Üstelik uçakta gelenler arasında pozitif vaka tespit edilmiş. Biz kimseyi karalamıyoruz hasta diye fakat herkese eşit davranılmıyor. Bu saatten sonra Hisarköy’de vaka sayısı olursa suçluları hem kulak arkası eden üst düzeylerdir

10/04/2020 11:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hisarköy, sağlık bakanlığı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.