Hızlı kilo vermenin en kolay hali "gece açlığı"

Yediklerinizi kısıtlamadan kilo vermek istiyorsanız zamanları kısıtlamak kolay ve etkili bir yöntem! İşte hızlı kilo vermenizi sağlayacak gece açlığı yöntemi

ads ads ads ads
27/01/2022

ads
Hızlı kilo vermenin en kolay hali "gece açlığı"

Fazla kilolarınızdan kurtulmak için yemek yeme zamanlarınızda yapacağınız basit bir kaç değişiklik hızla kilo vermenize neden olabilir. Detoks ve Yaşam Danışmanı Meltem Şarkışlalı, gece açlığının hızlı kilo vermenin en kolay yolu olduğunu belirtiyor.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ortaya çıkan ve “kontrolsüz yeme davranışı” olarak tanımlanan gece yemek yeme durumu stres gibi psikolojik nedenler yüzünden ortaya çıktığı uzmanlar tarafından belirtilmiştir.

HİSSEDİLEN AÇLIK ASLA KESİN DEĞİL

Duygusal açlık olarak bilinen bu yeme davranışı tamamen kişinin kendini durmaması ve yemeğe abanması ile gerçekleşir. Kötü düşünceleri ve stresi bastırmak için yemeyi kullanır.

GECE AÇLIĞI YAĞ YAKIMINI ATEŞLER

Akşam saat 6’dan sonra hiçbir şey yememeliyiz. Burada hücrelerin kendini yenilemeleri için, vücudun sindirimle uğraşmaması açlık için çok önemlidir. Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.

Salgılanan açlık hormonu ile beyin hücrelere açlık durumunu sinyaller ve bu sinyal ile birlikte vücut yoksunluk hissederek depoları kullanır. Bu depoların kullanılması ise kişiye otomatik kilo kaybettirir.

YAŞLANMA KARŞITI AÇLIK!

Aynı zamanda kişilerin 6’dan sonra yemek yememesi uzmanlar tarafından da kanıtlanmıştır. Daha az yorulan organlar ve hücreler kendilerini sürekli yenilediği için daha genç ve dinç kalır. Bu sayede cilt elastikiyetini erken yaşta kaybetmez, kendini nemli ve kaygan tutabilir.

ÇOK YEMEK İSTİYORSANIZ ÖĞLEN YİYİN

Tatlı veya başka karbonhidratlı besinler tüketmek istiyorsanız, gün içinde tüketin öğlen saatlerinde yenilen bu besinlerin sindirimleri daha kolay olur. Yemek yemenin saati çok önemlidir. Aynı zamanda yağ yakımını arttırmak istiyorsanız sporun da saati önemlidir. Sabah saatlerinde yapılan spor yağ yakma odaklı olacaktır.

Bireyler 21 gün boyunca 6’dan sonra besin tüketmediğinde, vücut artık gece yemek yeme isteğini bastırır ve bir daha istemez.

27/01/2022 16:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hızlı kilo vermenin en kolay hali "gece açlığı", haberkibris,
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.