Hızlı ve Öfkeli 9'da 350 araç hurda oldu

ads ads ads ads
13/07/2021

ads
Hızlı ve Öfkeli 9'da 350 araç hurda oldu

20 yıldır tüm heyecanıyla devam eden Hızlı ve Öfkeli (Fast and Furious) serisinin 9'uncu filmi şimdi vizyonda. Kullanılan otomobillerle büyük dikkat çeken filmin perde arkasında 350 otomobilin hurdaya çıktığı öğrenildi.

Hızlı ve Öfkeli 9 (Fast and Furious 9), aksiyon ve otomobil sevenleri büyülemeyi başardı. n2001’de yayımlanan ilk filmle başlayan aksiyon serisi 20. yılında hayranlarıyla yeniden buluştu. Film Box Office Türkiye'nin verilerine göre halihazırda sinemada en çok izlenen yapım. 2 Temmuz'da vizyona giren yapımı 418 bin kişi izledi.  Kadrosunda Vin Diesel, Charlize Theron, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster gibi isimlerin yer aldığı film kullanılan otomobillerle büyük dikkat çekti.

Independent Türkçe'nin Topgear’dan aktardığı habere göre Hızlı ve Öfkeli serisinin otomobil koordinatörü Dennis McCarthy, aksiyon filmlerinde sık sık rastlanan benzer araçların yanı sıra özel parçaların da kullanıldığını söyledi.

McCarthy, "LS3 V8’den çok fazla standart güç elde ediyoruz. Her şeyi standartlaştırma açısından bu konudaki genel tarzımız bu. Her zaman farklı şeyler ararız, bu kadar filmden sonra bir şeyleri değiştirmeniz gerekir" diyerek, standart motorlu otomobillerin yanı sıra Hellcat motorlu iki Dodge Charger kullandıklarını belirtti.

Araç koordinatörü her ne kadar tüm otomobillerde Hellcat motor kullanmak isteseler de buna imkan olmadığını ifade etti. McCarthy, Hellcat'lere dair şunları söyledi:

Filmde kullanılan araçlardan bir diğeriyse Jaguar XE SV Project 8. McCarthy söz konusu araca dair daha önce pek çok şey okuduğunu ve denedikten sonra da bayıldığını belirtti.

Serinin araç direktörü filmde "Armadillo" ve "Armorty Truck" isimleri verilen devasa kamyonlarınsa Mercedes Unimog’dan elde edildiğini belirterek "Bence bu kesinlikle bugüne kadarki en büyük Hızlı ve Öfkeli aracı olarak yerini alacak." dedi.

McCarthy E60 cinsi BMW 5’in çok fazla kullanılmasının sebebini, "Onlar mevcuttu ve fiyatları uygundu. Zorlu sahnelerde yer alanlar bu araçlara bayılır" diye açıkladı. 

Koordinatör, aksiyon sahnelerinin çekiminde çok fazla tekerlek kullanıldığını ve eğer sponsorlar devreye girmeseydi tekerlek maliyetinin filmin giderlerinin büyük kısmını oluşturabileceğini söyledi.  McCarthy, filmin çekimlerinde 350 aracın hurdaya çıktığını, ancak bunun serinin geri kalan filmlerine kıyasla ortalama olduğunu ifade etti.

13/07/2021 19:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hızlı ve Öfkeli 9’da 350 araç hurda oldu, haberkibris,
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.