Hollandalı çocuk aşı olmasına izin vermeyen babasına açtığı davayı kazandı

Hollanda'da 12 yaşında bir erkek çocuk, babasının itirazına rağmen, mahkeme kararıyla Covid aşısı yaptırabilecek.

ads ads ads ads
24/09/2021

ads
Hollandalı çocuk aşı olmasına izin vermeyen babasına açtığı davayı kazandı

Hollanda'da 12 yaşında bir erkek çocuk, babasının itirazına rağmen, mahkeme kararıyla Covid aşısı yaptırabilecek.

Ülkenin kuzeyindeki Groningen kentinde mahkeme, akciğer kanserine yakalanan büyükannesini riske atmamak için aşısız ziyaret edemeyen çocuğun aşı olma talebini yerinde buldu.

BBC-Türkçe'nin haberine göre; Hollanda'da Temmuz ayından itibaren 12 - 17 yaş arasındaki çocuklar, ebeveynlerinin onayı doğrultusunda Covid aşısı yaptırabiliyor. Ancak Groningen'de yaşayan çocuğun anne ve babası ayrı olduğu için, aşı konusunda izin sorunu yaşandı.

Annesi, 12 yaşındaki çocuğunun aşı olmasına onay verirken, ayrı yaşadığı eski eşi oğlunun aşılanmasına ve test yaptırmasına karşı çıktı. Hollandalı baba, aşının yan etkileri ve uzun vadeli sonuçları konusunda endişeli olduğunu söyledi.

Büyükannesinin akciğer kanserine yakalanması nedeniyle, onun sağlığını riske atmadan rahatça görüşebilmek isteyen 12 yaşındaki çocuk, aşı olabilmek için mahkemeye başvurdu.

Groningen Mahkemesi, babasının itirazına rağmen Hollandalı çocuğun aşı olabileceğine karar verdi.

Mahkeme yargıcı, çocukların Covid'e yetişkinlere göre daha az ve daha hafif şiddetli yakalandığını belirtti, ancak buna rağmen uzun süre hasta kalabildiklerini veya akciğerlerinin hastalığın uzun vadeli sonuçlarından etkilenebildiğini vurguladı.

Hastalığı aşılılarda başkalarına bulaştırma riskinin, aşısızlara göre önemli ölçüde daha az olduğuna işaret eden yargıç, bu nedenle Hollandalı çocuğun seçimini olumlu karşıladığını belirtti.

Mahkeme kararı doğrultusunda 12 yaşındaki Hollandalı çocuk derhal aşı yaptırabilecek. Çünkü mahkemeye göre kısa vadede aşılanma, temyiz kararını beklemekten daha önemli.

24/09/2021 10:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hollanda, covid aşısı, 12 yaş, mahkeme, izin, haberkıbrıs,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.