Hollanda'dan Yurtdışına Posta Yoluyla Her Ay 9 Bin Koli Uyuşturucu Gönderiliyor

Hollanda'da, posta yoluyla yurt dışına yönelik uyuşturucu ticaretinin son yıllarda önemli ölçüde arttığı ortaya çıktı

ads ads ads ads
30/06/2020

ads
Hollanda'dan Yurtdışına Posta Yoluyla Her Ay 9 Bin Koli Uyuşturucu Gönderiliyor

Posta yoluyla Hollanda'dan dünyanın birçok ülkesine her ay yaklaşık 9 bin paket kokain, ekstazi, amfetamin ve kristal met gibi uyuşturucular gönderiliyor.

NRC gazetesinin polis ve yargı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, uyuşturucu paketleri Almanya, Fransa, Estonya, Letonya, Litvanya, ABD, Avustralya ve Asya ülkelerinin de aralarında bulunduğu birçok merkeze gönderiliyor.

Sentetik uyuşturucular konusundaki uzman isimlerden Savcı Neeltje Keeris'e göre, Hollanda merkezli uyuşturucu kolileri nedeniyle, polis ve yargıya, yurtdışındaki muhataplarından ciddi şikayetler geliyor.

Avustralya'da 1 ay içinde Hollanda'dan gönderilen 400 uyuşturucu paketi ele geçirildi. Geçen yıl, Hollanda makamlarına bu konuda, yabancı ülkelerden 120 şikayet başvurusu yapıldı.

Hollanda'dan gönderilen paketlerde, genellikle birkaç gram kokain, ekstazi doldurulmuş şeker kavanozları yer alıyor. Hollandalı savcıya göre, özellikle ekstazi yoğun ilgi görüyor. Bazen yurtdışına, şeker kavanozu içinde 25 kilo ekstazi bile gönderiliyor. Ancak son yıllarda kristal meth de en fazla talep edilen uyuşturucular arasında.

Narkotik şube posta müdahale biriminden Jelmer Ludwig'e göre, Hollanda'dan gelen uyuşturucu paketleri, özellikle ABD ve Avustralya makamlarını bıktırdı. Hollanda'dan gelen tüm postaların yoğun şekilde incelendiğini belirten polis şefi, yakın gelecekte bu ülkelerin Hollanda'dan gelen postalara yasak koymasından endişe ediyor.

30/06/2020 14:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hollanda, uyuşturucu, posta yoluyla uyuşturucu
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.