Hong Kong’da eylemcilere sert müdahale

ads ads ads ads
25/08/2019

ads
Hong Kong’da eylemcilere sert müdahale

Hong Kong’da Çin karşıtı protesto gösterileri devam ediyor. Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde suçluların Çin’e iadesi tasarını protesto eden göstericilere polis göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu. Protestolar dün de binlerce hükümet karşıtı göstericinin katılımıyla devam etti. Binlerce kişi “Bağımsız Hong Kong, Demokrasi şimdi” sloganlarıyla yürüyüş yaptı.

Göstericilerden bir grup, Ngau Tau Kok Polis Karakolu yakınlarında bambu, çöp kutusu ve plastiklerle bariyer kurdu. Bir süre sonra barikatın gerisinde toplanan protestocular, “Gangster polis” sloganları atarak eylemlerini sürdürdü. Hem karakolun önünde hem de göstericilerin protesto güzergahında barikat kuran polis ekipleri, eylemcilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Bu sırada polis ile bazı göstericiler arasında arbede yaşandı. Karakolun önünden kaçan göstericiler başka bir noktada toplandı. Göstericiler önceki protestolarda olduğu gibi ABD ve İngiltere bayrakları açtı.

Protestocular, hükümetin suçluların iadesi tasarısının tamamen iptal edilmesini de içeren 5 talebe karşılık vermesi çağrısında bulundu.

Öte yandan önceki gece protestocular Hong Kong Limanı’nda bir araya gelerek el ele tutuşup 40 kilometrelik bir “insan zinciri” oluşturdu. Kentte hafta içi hükümet karşıtı üç protestocu bıçaklanmıştı.

25/08/2019 10:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hong Kong’da eylemcilere sert müdahale, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.