Hong Kong'da protestocular barikatları ateşe verdi

Hong Kong'da protestocular, Merkez Metro istasyonunun çıkışı önündeki barikatları ateşe verdi, Admiralty metro istasyonu yakınlarında bir grup maskeli protestocu da kaldırım taşlarını söktü

ads ads ads ads
09/09/2019

ads
Hong Kong'da protestocular barikatları ateşe verdi

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde gösteriler, yönetimin "zanlıların Çin'e iadesiyle ilgili yasa tasarısını geri çekme" kararına rağmen sürüyor.

"South China Morning Post" gazetesinin haberine göre, Hong Kong Baş Yönetici Carrie Lam'in tasarıyı geri çekmesini yeterli bulmayan ve tüm taleplerinin yerine getirilmesi yönünde eylemlerini devam ettiren bazı protestocular, Merkez Metro istasyonunun bir çıkışında yangın çıkardı.

Protestocular, Merkez istasyonun F çıkışı önündeki barikatları ateşe verdi. Yangına itfaiye müdahale etti.

Bazı göstericiler, istasyonun camlarını kırdı.

Yüzlerce kişinin protesto amacıyla yürüyüş yaptığı Queensway Caddesi'nde de Admiralty metro istasyonu yakınlarında bir grup maskeli protestocu kaldırım taşlarını sökerken görüntülendi.

Pedder Caddesi'nde eylemlerini sürdüren protestocu bir grup ise cadde ortasında mukavvaları yaktı.

POLİSTEN KINAMA

Polisin yaptığı açıklamada, Hong Kong'ta bir alışveriş bölgesi olan Causeway Bay'da çok sayıda göstericinin Hennessy Yolu'nu taşıt trafiğine kapattığı bildirildi.

Polisin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığının kaydedildiği açıklamada, herkesin bir an önce alandan ayrılması çağrısı yapan polis, civar sakinlerinin gerektiği takdirde pencerelerini kapatması ve evlerinden dışarı çıkmamaları tavsiyesinde bulundu.

Açıklamada, "Polis, protestocuların tüm şiddet eylemlerini kınıyor." ifadesi kullanıldı.

Polis, Causeway Bay'a çıkan bazı yolları kordon altına aldı.

Diğer yandan, ABD Konsolosluğu yakınlarındaki bir duvarı geçici olarak "Lennon Duvarı" haline getiren göstericiler, duvara "Hong Kong'u kurtarın", "Hong Kong'a özgürlük", "İnsan haklarını koruyun" yazılı kağıtlar astı.

Çekya'nın başkenti Prag'da grafitiler çizilmiş John Lennon Duvarı'ndan esinlenerek oluşturulan "Lennon Duvarları", göstericilerin kendini ifade etmek için protestoları destekleyen ve hükümete duydukları öfkeyi dile getirenlerin mesajlarını renkli kağıtlara yazarak paylaştıkları yerler olarak dikkati çekiyor.

09/09/2019 16:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hong Kong’da protestocular barikatları ateşe verdi, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.