HP: Basın özgürlüğü olmazsa olmazdır, basın emekçilerinin yanındayız

ads ads ads ads
28/02/2021

ads
HP: Basın özgürlüğü olmazsa olmazdır, basın emekçilerinin yanındayız

HP tarafından yapılan açıklamada, basın örgütlerinin yarın, ‘hakaretlere’ karşı düzenleyeceği yürüyüşte basın emekçilerinin yanında yer alacakları belirtildi.

Halkın Partisi Basın-Sen ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin yarın yapacağı yürüyüşte destek olacaklarını açıkladı.

HP açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 “Genel anlamda düşünce özgürlüğü, özelde de basın özgürlüğü konusunda son dönemde toplumda bazı kesimlerin bir hazımsızlık içerisinde olduklarını, kendilerini eleştiren gazetecilere karşı demokratik sınırların ötesine geçen tepkiler vererek basın emekçilerini hedef göstermeye dönük açıklama ve tavrılar içerisine girdiklerini görüyoruz.

Çok zor şartlarda mesleklerini icra etmeye çalışan ve yerine getirdikleri görev nedeniyle demokrasiye ve çok sesliliğe hizmet eden gazetecileri baskı altına alarak toplumda itibarsızlaştırmaya çalışan bu ve benzeri açıklama ve yaklaşımları Halkın Partisi olarak demokrasiye bir tehdit olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz.

Basın özgürlüğü ve gazetecilerin mesleklerini özgür şekilde icra edebilecekleri bir ortamın varlığı bir ülkedeki demokrasi için olmazsa olmazdır. Bu türden tavırlara sessiz kalınmaması son derece önemlidir. Bu bağlamda mesleklerine, özgürlüklerine, çok sesliliğe ve demokrasiye sahip çıkmaya dönük olarak tepki veren ve eylem yapma kararı alan basın emekçilerinin bir gün değil, her gün yanındayız.”

28/02/2021 15:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: HP: Basın özgürlüğü olmazsa olmazdır, basın emekçilerinin yanındayız, HABERKİBRİS, KIBRIS,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.