Hristodulidis İsrail’e “Yıldırım Ziyarette” Bulunuyor

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, önce Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Sukri ardından İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi ile telefonda görüştü

ads ads ads ads
22/06/2020
HK

ads
Hristodulidis İsrail’e “Yıldırım Ziyarette” Bulunuyor

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, önce Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Sukri ardından İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi ile telefonda görüştü. Hristodulidis İsrailli denginin çağrısı üzerine yarın İsrail’e “yıldırım ziyarette” bulunacak.
Fileleftheros’un haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanı Ashkenazi dün öğleden sonra Hristodulidis’i telefonla arayarak, “iki ülke gündemindeki bütün açık konuları görüşmek” üzere İsrail’e gitmesini istedi. 
Hristodulidis’in İsrail’e yarın (23 Haziran) gidecek. Bu tarih Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in 4 bakanla birlikte yapmayı planladığı İsrail ziyareti için açıklanan tarihti ancak İsrail’deki yeni tip koronavirüs durumu nedeniyle ziyaret ertelemişti. 
Yarınki İsrail ziyareti Hristodulidis’in, yeni tip koronavirüs pandemisinin yayılmasını önlemek amacıyla getirilen kısıtlamaların başladığı Mart ayından beridir gerçekleştireceği ilk yurtdışı ziyareti olacak
Gazete devamla İsrail’in Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Shemi Revel’in Fileleftheros’a verdiği mülakatta Türkiye’nin bölgedeki meydan okumalarının Rum ve İsrail hükümetlerinin gündemin en üst sırasında bulunan stratejik önemdeki bir konu olduğuna işaret ederek Türkiye’nin hareketlerini yakından takip ettiklerini söylediğini hatırlattı. 
Politis’in “Dışişleri Bakanı Mısırlı Dengi İle Telefonda Görüştü, İsrail’e Gidiyor” başlıklı haberine göre Hristodulidis dün Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Sukri ile de telefon görüşmesi yaptı. 
Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Hristodulidis-Sukri görüşmesinde Libya’daki durum ve Türkiye’nin Libya’daki faaliyetleri üzerinde durulduğu ve iki bakanın “derhal ateşkes ve Berlin Konferansı’nda görüşülenler ile BM Güvenlik Konseyi’nin 250 sayılı karar kararı temelinde siyasi prosedüre dönüş olması gerektiğinde’ uzlaştığı kaydedildi.
Gazete devamla Hristodulidis’in yarın İsrail’e “yıldırım ziyarette” bulunacağına da işaret etti. Rum Haber Ajansı’nın (KİPE) kaynak gösterildiği haberde İsrail’deki yeni tip koronavirüs durumu nedeniyle Hristodulidis ile İsrailli denginin Tel Aviv -Ben Gurion Havalimanı’nda görüşeceğini, Rum bakanın görüşme biter bitmez Güney Kıbrıs’a döneceğini kaydetti. 
Haravgi de haberi “Dışişleri Bakanı’ndan Tel Aviv’e Yıldırım-Ziyaret”  başlığıyla aktardı.

22/06/2020 09:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Nikos Hristodulidis, Gabi Ashkenazi, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Sukri
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.