Huawei ABD'lilere fark attı!

ads ads ads ads
17/05/2019

ads
Huawei ABD'lilere fark attı!

ABD Başkanı Trump, başta Huawei olmak üzere Çinli firmaları ABD pazarı dışında bıraktı. Bu alanda küresel lider olan Huawei ise son 5 yılda pazar payını her yıl 2 puan artırdı ve ABD'li rakiplerine fark attı.

Donald Trump, ülkede 'ulusal acil durum' ilan etti ve Amerikan şirketlerinin ulusal güvenlik riski teşkil eden firmalara ait telekomünikasyon ekipmanlarını kullanmalarını yasaklayan bir kararname imzaladı.

Kararnamede ülke veya şirket ismi verilmese de asıl hedefin başta Huawei olmak üzere Çinli şirketler olduğu biliniyor. Huawei telekom ekipmanları pazarında cirosal anlamda 2014 yılında Nokia'yı sollayarak pazar liderliğini kaptı ve o tarihten beri farkı açıyor. Firma 2018 sonunda yüzde 29 pazar payına ulaştı.

2018 genelinde pazar genelinde büyüme yüzde 1'de kaldı. Huawei son 5 yılda pazar payını ortalama her yıl 2 puan artırdı. Firmanın bu alandaki ABD'li rakipleri Cisco ile Ciena ise yüzde 10'un altında bir pazar payına sahip. Bunun yanında Finlandiya merkezli Nokia ve İsveçli Ericsson da Huawei'nin yükselişiyle son 5 yılda yıllık ortalama 1 puan pazar payı kaybetti.

Buna ek olarak Çinli teknoloji üreticisi Huawei, Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünya genelinde karşılaştığı ve en çok başını ağrıtan konulardan biri olan ‘Kişisel bilgileri Çin'e gönderiyor!' eleştirisine karşı harekete geçti.

Huawei Group içinde organizasyonel değişikliğe giden şirket, bu kapsamda Huawei Mobil Servisleri'nin 31 Mayıs 2019 tarihinde Huawei Device Co. Ltd'den, İrlanda'da kurulan ve yüzde 100'ü Huawei'in mülkiyetindeki bağlı kuruluş olan Aspiegel Limited'e aktarılacağını duyurdu.

17/05/2019 15:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Huawei ABD’lilere fark attı!, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.