Hükümet kurma çalışmaları sürüyor… Bugün görüşme yok

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, “Bizim açımızdan hükümetin temel ilkeleri ve çalışma kuralları bakanlıklar ve diğer kurumlar kadar önemlidir” dedi

ads ads ads ads
19/05/2019

ads
Hükümet kurma çalışmaları sürüyor… Bugün görüşme yok

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile bir koalisyon hükümeti kurup kurmayacaklarının henüz netleşmediğini bildirdi.

Özersay, “kendileri açısından kurulması olası bir koalisyon hükümetinin; temel ilkeleri ve çalışma kurallarının, bakanlık ve diğer kurumlar kadar önemli” olduğunu vurguladı.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirinin UBP ile HP arasında sürdürülen hükümet kurma çalışmaları ile ilgili sorularını yanıtladı.

Özersay, iki parti arasında bakanlıklar, daireler, kurum - kuruluşlar ve bu kurumlardaki temsiliyetler konularında karşılıklı öneriler yapıldığını ifade ederek, tarafların kendi iç değerlendirmelerini sürdürdüğünü kaydetti.

Bu konuda UBP’den yanıt beklediklerini, bu yüzden bugünkü heyetler arası görüşmenin yapılamayacağını ifade eden Özersay, dün UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ile baş başa görüştüklerini, ancak henüz iç değerlendirme sürecinin tamamlanmadığından bugünkü görüşmenin yapılamayacağını söyledi.

Özersay, iki parti arasında bir koalisyon kurulup kurulmayacağının bu aşamada henüz netleşmediğini belirterek, koalisyonun temel ilkelerinin ve çalışma kurallarının ne olacağı konusunda taraflar arasında bir belge değişimi yapıldığını ve bu konudaki müzakerenin devam ettiğini kaydetti.

Özersay, kendileri açısından bu temel ilkeler ve çalışma kurallarının bakanlık ve diğer kurumlar kadar önemli olduğunu vurguladı.

19/05/2019 12:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hükümet kurma çalışmaları sürüyor… Bugün görüşme yok, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.