İğrenç görüntüler

Güvenlik kamerasına aldırmayan serseriler, hemen her gece Gönyeli İlkokulu’nun bahçesine giderek bira içiyor, pislik yapıyor ve gidiyor

ads ads ads ads
24/10/2012
Kıbrıs Gazetesi-Elmas Tokay

ads
İğrenç görüntüler

Gönyeli İlkokulu, yıllardır, önünde ve bahçesinde, içki içerek pislik yapan kendini bilmez gençlerle uğraşıyor. Okul yönetimi güvenlik kamerası takmasına rağmen, bu durumu hiçe sayan gençler bildiklerini okumaya devam ediyor.
Vicdanları hiç sızlamayan bazı sorumsuz gençlerin yaptıkları, önceki gün okulun güvenlik kameralarına yansıdı. Alkol aldıktan sonra okulun bahçesine giden birkaç sorumsuz genç, alkol almaya burada da devam ettikten sora, arabalarından yükselen müziklerle halaylar çekti, kimileri bahçeye kustu, kimileriyse idrarını yaptı.
Durumu dün sabah çocuklarını okula götüren veliler ve okul yönetimi fark etti. Veliler, bu yapılanlara büyük tepki gösterdi.
Okulun güvenlik kamerasına yansıyan bu kötü görüntülerin ardından, okul yönetimi polise başvurdu. Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri, kamera görüntülerini alarak, bu gençlerin kim olduğunu tespit etmek üzere soruşturma başlattı.
Çocuklarının eğitim gördüğü okulda yaşanan bu durum karşısında çılgına dönen veliler, gazetemizi arayarak tepkilerini dile getirdi. Gönyeli İlkokulu’nun bahçesinde ve önünde yıllardır bu sorunun yaşandığına dikkat çeken veliler, daha önceden polisin elinde delil olmadığı için zorlandığını, ancak şu anda mevcut kamera görüntüleri sayesinde polisin bu pisliği yapan gençleri bulacağına emin olduklarını söyledi.

“Üzücü olaylar”

Gönyeli İlkokulu yönetimi, yaşanan bu olaylardan artık usandıklarını kaydetti. Okulun müdür muavinlerinden Salahi Döşemeci, uzun zamandır okul bahçesinde ve çevresinde, alkol şişeleri bulduklarını belirtti. Okulda bekçi olmaması ve olayların gece yaşanması nedeniyle, bu sorunu bir türlü çözemediklerini kaydeden Döşemeci, bu sorunu çözmek için okul bütçesini aşarak, okul içerisine ve çevresine 16 güvenlik kamerası taktıklarını belirtti.
Döşemeci, “kameralar takılmasına rağmen bu gençler, bu durumu hiçe sayarak, okul çevresinde ve bahçesinde kötü davranışta bulunmaya devam etti. Olayı polise bildirdik, bu saatten sonra, bu gençler polis tarafından tespit edilecek ve gereği yapılacak” şeklinde konuştu.
Polisten ve Gönyeli Belediyesi zabıtalarından da bu olaya daha fazla ilgili gösterip, daha sık devriye yapma ve sorunu kökten çözme sözü aldıklarını aktaran Döşemeci, 550 öğrencinin eğitim gördüğü bir okulun giriş kapısında ve bahçesinde yaşanan bu çirkin görüntülerin en kısa zamanda çözülmesi gerektiğini belirtti.
Döşemeci son olarak, bu kadar geniş alan üzerine kurulan Gönyeli İlokulu’nun artık bir bekçiye ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

24/10/2012 11:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Gönyeli İlkokulu, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.