İhtiyaç sahipleri stokları eritti

Güney Kıbrıs'ta ihtiyaç sahiplerine yardım eden gönüllülere ait stok ve depoların boşaldığı belirtildi.

ads ads ads ads
21/05/2022

ads
İhtiyaç sahipleri stokları eritti

 Güney Kıbrıs'ta ihtiyaç sahiplerine yardım eden gönüllülere ait stok ve depoların boşaldığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi ilgili haberinde Gönüllülük Koordinasyon Konseyi Başkanı İlias Dimitriu’nun açıklamalarına yer verdi.

Dimitriu, karşılaştıkları zorluklardan bahsederek halkın yaptığı yardımın ihtiyaç sahipleri için yeterli olmadığını, bu nedenden dolayı ilk kez bekleme listelerinin oluştuğunu ifade etti.

Dimitriu, gerek sade vatandaşlardan, gerekse iş insanları ve örgütlerden aldıkları yardımların azaldığına dikkati çekerek yardımların artırılmasını istedi.

-Elektrik faturalarında indirim

Fileleftheros gazetesi Rum Elektrik İdaresi’nin (AİK) açıklamasına dayanarak “hassas, kırılgan” olarak nitelendirilen dar gelirli abonelerin elektrik faturalarında indirimine  gidileceğini yazdı.

Habere göre Rum Enerji Düzenleme Kurulu, AİK’in talebi üzerine hassas müşteri kategorisi için faturalardaki “Kamu Yararı Yükümlülükleri” ücretinin azaltılmasına karar verdi.

Pahalılık için toplantı

Alithia gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında dün gerçekleştirilen bir toplantıda, Ukrayna savaşının yarattığı ekonomik krizin ve etkilerinin masaya yatırıldığını yazdı.

Gazete toplantıda, vatandaşların ekonomik krizi göğüslemesi için devletin alacağı tedbirlerin de ele alındığını belirtti.

Bir dizi tedbirin ele alındığı toplantının ardından açıklama yapılmadığını belirten gazete, ilgili kararların 27 Mayıs’ta açıklanacağını yazdı.

21/05/2022 12:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İhtiyaç, sahipleri, stok, güney kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.