İhtiyaçlı insanlarımız için başlatılan kampanyalar kartopu gibi büyümeli

ads ads ads ads
26/02/2021

ads

Ali Baturay Ali Baturay


   “Hiç güzel şeyler yazmıyorsun” deyip duruyor bazı okurlarımız… Onca sorun varken, herkes kan ağlarken, işyerlerini kapatanlar, işsiz kalanlar varken, ülkeyi yönetenler yanlış üstüne yanlış yaparken biz başka bir şey yazabilir miyiz ki?

    Her gün insanlar arıyor, sorunlarını, sıkıntılarını anlatıyor, zaten nereye dokunsanız sorun var, hükümet edenler sorunlara çare bulamıyor, bulacak gibi de görünmüyor.

    Üstelik hükümet ortaklarının ikisinde iç çekişmeler, kurultay kavgaları bitmek bilmiyor.

    Sorunlar ve çirkinlikler içinde galiba az sayıda güzelliği, iyiliği de göremez olduk…

    Okurlarımız için güzel şeyler aradım, gün içinde önümden geçip giden haberlere baktım, taradım haber sitelerini ve buldum…

    Evet aslında güzel şeyler de var; henüz tüm topluma yayılmamış olsa da “toplumsal dayanışma çabaları” görmek güzel.

    Binlerce insanın gıda ihtiyacı olması, Çalışma Bakanlığı’nın başvuru kabul etmesinden hemen sonra 4 bine yakın müracaatın yapılması, bu sayının her geçen gün artması ülkedeki durumun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor.

   Çok sayıda insan işsiz, çoğu kişi de çok düşük maaşlara çalışıyor, gıdaya, temizlik maddesine ulaşmakta zorlanıyorlar.

    Son günlerde birçok iş insanının, vatandaşlarımızın gıda ve temizlik malzemesi yardımları yapması, kimisinin ihtiyaçlı ailelerin çocuklarına tablet tedarik etmesi insanı sevindiren, umutlandıran şeylerdir.

    Eskiler, sıkça geçmişteki dayanışmanın, imecenin günümüzde artık olmadığı söylüyor.

    Evet günümüzde bireysellik ağır basıyor, herkes kendi başının çaresine bakmaya çalışıyor ama çoğu için bir el uzanmazsa kendi başının çaresine bakmak pek kolay olmuyor.

    Mesela Kuzey Kıbrıs Hızlı Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği’nin (TUTDER) kampanyası dikkatimi çekti.

    Dernek üyeleri, ihtiyaçlı kişiler için tam 70 bin paket gıda ve temizlik ürünü hazırladı.

    Belki de ülkede en büyük rekabet tüketim ürünleri tedarikçileri arasında yaşanmaktadır ama ihtiyaçlı aileler için bir araya gelmeyi başardılar, bu gerçekten güzel bir davranıştır.

    Ticarette sert bir rekabet içinde olan iş insanlarının iyilik yapmak için bir araya gelmesi ve tek yürekle bunu yapması umut vericidir.

    Tüketim ürünleri tedarikçileri, salgın döneminde hep çalıştı, açık olan marketlere ürün taşıdı, binlerce aileye ulaştırılması için 70 bin paket hazırlamaları aslında bir anlamda bu topluma bir teşekkür göstergesidir de…

    70 bin paket hazırlayan tedarikçilerin amacı bir aileye bir defa katkı yapıp orada durmak değil, hedef devamlılığı sağlamaktır.

    “Sivil Toplum Dayanışma Platformu” hakkında bilgi almak için TUTDER Asbaşkanı Engin Yeşilada’yı ardım, çok heyecanlıydı. Gece gündüz rekabet içinde olan 20 üyenin, “Bir Yanından Biz Tuttuk Bir Yanından Siz Tutun” sloganıyla, ihtiyaçlı ailelere yardım paketleri hazırlamak için birlikte uğraş verdiklerini söyledi.

    Amaçlarının “bir defa yardım yaptık, bitti” demek olmadığını, daha derinliğine, sürekliliği olan bir kampanya hazırladıklarını belirten Yeşilada, ihtiyaçlı insanlarla birlikte olabilmenin, iyilik yapabilmenin huzuru içinde olduklarını kaydetti.

    Ürünlerin ihtiyaçlı kişilere ulaştırılması için sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaptıklarını anlatan Yeşilada, yeni projelere örnek olmak, temel oluşturmak, “dayanışma ve iş birliği ruhunu güçlendirmek için” çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

     Bazı kesimlerin böylesine güzel kampanyaları, yardımlaşmak isteyen insanları anlamak istemediğine, değer vermezmiş gibi davrandıklarına ve altında hep bir şey aradıklarına dikkat çeken Engin Yeşilada, “Biraz da bardağın dolu tarafını görmeye çalışalım. Biz tedarikçiler, yardım etmekten başka hiçbir amaç gütmüyoruz” dedi.  

    Daha geniş kesimlerin de benzer çalışmalar yapmasını, dayanışmanın büyümesini, yaptıkları “dayanışma” çağrısının görülmesini ve birçok kesimin bu halkaya eklenmesini istediklerini ifade eden Yeşilada, “Biz çalışmaya devam edeceğiz, gördük ki ihtiyaç büyük; gerekirse yurt dışında çalıştığımız şirketlerle konuşur, oralardan katkı da isteriz. Örneğin yarım TIR temizlik maddesi getirtir, vergisini de öder, döner ihtiyaçlı kişilere dağıtırız” dedi.

     İşte güzel şeyler de yazdım. İhtiyaçlı insanlarımıza katkı yapan tüm işletmelere, tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Belki başka bir gün yardımda bulunan başka kesimlerle de konuşurum, hatta televizyon programı da yaparız.

   İlk etapta Kuzey Kıbrıs Hızlı Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği yöneticilerini aradım, çünkü görebildiğim kadarıyla bugüne kadar en fazla katkıyı onlar topladı, 70 bin yardım paketi önemli bir rakam.

   Üstelik bir aileye bir defalığına katkı yapıp çekilmeyi düşünmüyorlar, süreklilik sağlayacaklarını söylüyorlar. Ne güzel bir çalışma…

   İş insanlarının halktan elde ettikleri kazançlarının bir bölümünü yine halk için, ihtiyaçlı insanlar için harcaması güzel bir davranıştır, büyüyerek devam etmelidir.

   Engin Yeşilada’nın dediği gibi “bardağın dolu tarafını” da görmeliyiz, her şeye sürekli eleştiri, sürekli her şeyin altında bir şey arama, sürekli kötüleme ile bir yere varamayız.

   Binlerce insan katkı beklerken biz birbirimizi yiyerek, kavga ederek zaman geçiremeyiz…

   “Devlet vatandaşına baksın” diyor birçok kişi. Bence de bakmalı ama bakamıyor, bakacak gibi de görünmüyor, o nedenle biz birbirimize bakmalıyız, yardım elini uzatmalıyız, yardım eli uzatanları yüreklendirmeliyiz…

26/02/2021 22:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İhtiyaçlı insanlarımız için başlatılan kampanyalar kartopu gibi büyümeli
MANŞETLER

HK Ali Baturay

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.