İkinci doz koronavirüs aşısı oldu

Hamile olan Bergüzar Korel ikinci doz koronavirüs aşısı oldu

ads ads ads ads
01/10/2021

ads
İkinci doz koronavirüs aşısı oldu

Kızı Leyla'yı kucağına almak için gün sayan Bergüzar Korel, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı ikinci dozunu aşısın yaptırdı.

Koronavirüs ile mücadele devam ederken, ünlü isimlerden vatandaşların aşı olmaları için destek mesajları geliyor. Yeniden anne olmak için gün sayan iki çocuk annesi Bergüzar Korel de o isimlerden biri. Kızı Leyla'yı kucağına almaya hazırlanan 39 yaşındaki oyuncu ikinci doz aşısını olduğunu duyurdu.

"BOL ANTİKOR OLSUN"

Instagram'dan aşı fotoğrafını paylaşan Korel gönderisine "Günaydın, ikinci dozumu da oldum. 36'ncı haftaya giriş yaptım. Çok şükür. Sağlık olsun, şifa olsun. Bol antikor olsun. Benim gibi tüm gebe yoldaşlarıma" notu düştü.

 

 

HAMİLELERİN AŞI OLMASI İKİ KAT ÖNEMLİ

Son günlerde birçok ilden koronavirüse yakalanan anne adaylarıyla ilgili acı haberler geliyor. "Hamilelerin aşı olması iki kat önemli" uyarısında bulunan uzmanlar, hamileliğin her ayında aşı olunabileceğini belirtiyor.

AŞILANAN KADINLARI BEBEKYERİ YÜKSÜK ANTİKORLA DOĞUYOR

ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre Covid-19 aşısı olan hamile kadınlar, antikorlarını doğmamış bebeklerine aktarıyor. New York Üniversitesi'nden bilim insanları Pfizer/BioNTech veya Moderna aşısı yapılan annelerin doğurduğu 36 bebekten kan örnekleri aldı. Sonuçlar, hepsinin koronavirüsle savaşan antikorlara sahip olduğunu gösterdi. Uzmanlar aşıların, "Hem annelerde hem bebeklerde ciddi hastalıkları önleyerek iki hayatı aynı anda koruma gücüne sahip olduğunun" kanıtlandığını söyledi.

01/10/2021 09:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bergüzar Korel
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.