İkiz kardeşler: İslam ve Terör…

ads ads ads ads
28/11/2017

ads

Başaran Düzgün Başaran Düzgün


Mısır’da camiye yapılan saldırı, 309 kişinin ölmesi, yüzlerce kişinin yaralanması, İslam’daki terörün ne ilkidir ve bu gidişle ne de sonuncusu olacaktır.

Müslüman, Müslümanı camide öldürüyor.

İkinci halife Hz. Ömer (camide öldürüldü), üçüncü halife Hz. Osman  ve   dördüncü halife Hazreti Ali (camide öldürüldü)  katledildiklerinde  İslam’a terörizm bulaşmıştı.

Son Peygamber Hz Muhammed’in torunları Hüseyin ile Hasan de vahşice öldürüldüler.

Ve terör ile İslam, o günden sonra ikiz  kardeşler gibi anılmaya başlandı.

Bir yandan “sevgiye, barışa, kardeşliğe” çağrılar yapıldı, diğer yandan oluk oluk kan akıtıldı.

İslam’da şiddet ve terörü benimseyenlerin yüzlerce yıl önce uyguladığı yöntemlerin bir kopyasından başka bir şey değil şimdikilerin yaptığı.

Çocuk denecek yaşta, ağır bir dini eğitime alınan militanların, nihayette cenaze namazları kılınırmış ve onlara “yaşarken cenneti hak ettiniz” denirmiş.

Cennette hiçbir yasak yok ya,  bu dünyada işleyecekleri günahların önüne böylece geçiyorlarmış.

Cennete gitmeyi garantiye alan ve cenaze namazı da kılınan terörist adayı, her türlü vahşeti yapmaya hazır, ölüp de biran önce cennete gitmeye can atacak kadar kendi yaşamından vazgeçebilen  bir katile dönüştürülüyormuş.

Uzmanlar intihar saldırılarının psikolojik ve dinsel temelini böyle açıklıyorlar.

****

İslam’da intihar saldırısının ve sahte cennet vaatlerinin üstadı Hasan bin Sabbah’tır.

Selçukluların İran topraklarına girmesinden sonra yaptığı direnişlerle adını duyuran Sabbah, dağlık bölgede kurduğu Alamut Kalesi’yle meşhur olmuştu.

Alamut kalesinde oluşturduğu cennette başarılı militanlarını “hurilerle” ödüllendiriyordu.

Yeşillikler ve akarsular içinde onlarca kadının arasında zevk ü sefa yaşamaya can atan militanlar tam bir ölüm makinesine dönüşüyorlardı.

Hasan bin Sabbah sahte cennetle kandırdığı bu ölüm makineleriyle birçok üst düzet devlet yetkilisine suikastlar düzenledi, binlerce insanın kanına girdi.

Hz. Ömer’in, Hz. Osman’ın  ve Hz. Ali ile  çocuklarının öldürülmesiyle başlayan dinsel kökenli terör Hasan bin Sabbah ve Alamut kalesiyle adeta İslam’la özdeşleşti.

****

İslam, “barışın ve kardeşliğin” dinidir.

“Komşusu aç yatarken tok  uyuyan bizden değildir” diyecek kadar eşitlikçi, efendinin kölesine devesini verecek kadar adildir.

Terörle İslam’ı birbirinden ayırmak şarttır.

Ortadoğu’daki baskıcı, ceberrut devletler çağdaş devletlere dönüştürülmezse , milyonlarca fakir Müslüman en azından Batı standartlarında bir yaşam tarzına kavuşturulmazsa, İslam’ı kullanan teröristler dünyanın başına bela olmaya devam edecek.

28/11/2017 13:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: başaran düzgün
MANŞETLER

HK Başaran Düzgün

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.