İklim değişikliği kapıda: Sadece 3 yılımız kaldı!

Son yıllarda sıklıkla gündeme gelen iklim değişikliği, giderek dünya için daha büyük bir tehdit haline geliyor. Bilim insanları ise uyarıyor: "Sadece üç senemiz kaldı."

ads ads ads ads
08/08/2017

ads
İklim değişikliği kapıda: Sadece 3 yılımız kaldı!

Son birkaç yıldır iklim değişikliği hiç olmadığı kadar gündemde. Fakat yetkililer bunun yeterli olmadığını söylüyor. Peki insanlığı tam olarak ne bekliyor? Konunun uzmanları, iklim değişikliği ile mücadele için tüm tedbirlerin üç yıl içinde alınması gerektiğini belirtiyor. Alametler ise oldukça aşikar. Kutuplarda deniz üstündeki buz tabakaları yok oluyor, aşırı sıcaklıklar yüzünden mercan kayalıkları ölüyor ve ekosistemler günden güne çöküyor.

‘KAFALARINIZI KUMDAN ÇIKARIN!’

Uzmanlar, emisyon salımları bu şekilde devam ederse 4 ila 26 yıl arasında Paris Anlaşması’nın 1,5 veya 2 derecelik sıcaklık artış hedefinin boşa çıkabileceğini söylüyor. Dünyanın geleceği için 2020 yılından itibaren emisyon değerlerinin mutlaka azalması gerekiyor. Nature dergisinde yayımlanan ve altmıştan fazla bilim insanının imza attığı makalede, dünya liderlerine “Kafalarınızı kumdan çıkarın!” çağrısı yapılıyor.

08/08/2017 18:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İklim değişikliği, buz, soğuk
MANŞETLER

HK YAŞAM

NASA'nın ''Gezegen X'' teorisi: Dokuzuncu Gezegen gerçek mi?

HK YAŞAM - TEKNOLOJİ

Bilim insanları, Güneş sisteminin derinliklerinde bir "Gezegen X" olabileceğini düşündüren matematiksel kanıtlar buldu. Neptün büyüklüğündeki bu varsayımsal gezegenin, Plüton'un çok ötesinde oldukça geniş bir yörüngede Güneş etrafında döndüğü tahmin ediliyor. Araştırmacıların "Dokuzuncu Gezegen" adını verdiği gök cismi, Dünya'nın yaklaşık 10 katı bir kütleye sahip olabilir.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.