İlker Başbuğ GAÜ Öğrencileri ile Biraya Geldi

ads ads ads ads
19/05/2017

ads
İlker Başbuğ GAÜ Öğrencileri ile Biraya Geldi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından organize edilen, Türkiye Cumhuriyeti 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ söyleşisi ve imza günü, öğrenciler ve halk tarafın yoğun ilgi gördü.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi, Girne Kampüsü Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşen, İlker Başbuğ ile “Ulu Önder Atatürk’ün Askeri Bakış Açısı ve Liderliği” konulu söyleşi ve imza günü yoğun katılım ile gerçekleşti.

GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, söyleşi öncesi İlker Başbuğ’u makamında ağırlayarak kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Ardından, GAÜ Yönetimi ve Rektörlüğü tarafından Başkanlık Ofisi Yemek Salonunda ağırlanan Başbuğ, GAÜ Yetkililerinden Üniversite hakkında bilgi aldı.

Söyleşide konuşma gerçekleştiren GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, TC 26. Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un çok değerli birisi olduğunu ve kendisini ağırlamaktan büyük şeref duyduklarını söyleyerek, organizasyonu gerçekleştiren GAÜ Atatürkçü Düşünce Kulübüne teşekkürlerini iletti.

TC 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ İlker Başbuğ ise söyleşisinde, Kitapları ve KKTC ile ilgili konularda öğrencilere bilgi ve deneyimlerini aktararak, Atatürk’ün 20. Yüzyıl’ın en büyük lideri olduğunu ve liderlik özellikleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbuğ, üniversitede olmanın ve gençler ile buluşmanın kendisi için çok önemli olduğunu söyleyerek, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesi Atatürk’ü anlatıyor olmanın kendisi için çok önemli olduğunu ve bu doğrultuda da gençlere güvendiğini belirtti. Atatürk’ün bir dünya lideri olarak 4 kişiye güvendiğini aktaran Başbuğ, bu kişilerin; Hz. Muhammet, Fatih Sultan Mehmet, George Washington ve Abraham Lincoln olduğunu ve görüşlerine çok önem verdiğini söyledi.

Yoğun katılım ile gerçekleşen ve 3 saate yakın süren İlker Başbuğ söyleşisinin sonunda öğrenciler, merak ettikleri konular hakkında Başbuğ’a sorular yöneltti. Ardından, Başbuğ’un kaleme almış olduğu kitaplar için imza günü gerçekleştirildi.

19/05/2017 22:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İlker Başbuğ, gaü, atatürk, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.