İMO: Çözüm raporları hazırlanmıştı… 

ads ads ads ads
09/12/2018

ads
İMO: Çözüm raporları hazırlanmıştı… 

İnşaat Mühendisleri Odası sosyal medya hesabı üzerinden Girne-Lefkoşa anayolunun, vizelendirilmiş bir projesinin bulunmadığını açıkladı. İnşaat Mühendisleri Odası Girne-Lefkoşa anayolunda 4 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek “ bu yolun hesabı kimden sorulacak” diye sordu.

İnşaat Mühendisleri Odası’nın açıklaması şöyle:

5 Aralık, 2018 tarihinde ciddi mal kayıplarının yanında 4 gencimizin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan doğa olayını en acı şekilde tecrübe etmiş bulunmaktayız.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) kendi meslek disiplini altında bulunan yol/trafik ve su/sel taşkınları ile ilgili çeşitli dönemlerde çözüm raporları hazırlamış ve yetkililere sunmuştur. Lâkin, gerekli siyasi irade oluşturulmadığından sunulan rapor ve projeler rafta kalmıştır.

Fasıl 96 ve 21/2005 sayılı yasalar tahtında uygulanacak tüm projelerin vize alma zorunluluğu vardır. Bunu defa kez dile getirmemize ve ilgili dairelerin tüm altyapı ve kara yolu projelerini yazılı olarak talep etmemize rağmen, İMO bünyesine inşa edilmiş herhangi bir kara yolu projesi sunulmamıştır. Dolayısıyla, yasal çerçevede söz konusu ölümlü olayın meydana geldiği yol güzergahı ile ilgili muhatap olacağımız fenni sorumlu bir inşaat mühendisi yoktur.

Yaşanan facianın hemen ardından, İMO konusunda uzman inşaat mühendislerinden oluşan bir teknik heyet kurmuştur. İlgili teknik heyet olay yerini incelemiş ve kapsamlı bir teknik rapor hazırlanması için çalışmalara başlamıştır.

İMO en erken zamanda hazırlanması hedeflenen kapsamlı raporu tüm kamuoyu ile paylaşacak ve takibi yapılacaktır.

09/12/2018 12:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İMO: Çözüm raporları hazırlanmıştı… , haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.