İnce: Kredilerin yapılandırılmasında söylenenlerle uygulananlar aynı değil

GİAD Başkanı Muhit İnce, kredilerin yapılandırması ile ilgili masaya konulan tedbirlerin, icraatta söylendiği gibi uygulanmadığını ve uygulamaların bankaların inisiyatifine bırakıldığını söyledi

ads ads ads ads
04/03/2021
HK

ads
İnce: Kredilerin yapılandırılmasında söylenenlerle uygulananlar aynı değil

Genç İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Muhit İnce, BRT’de Manşet programında Mali ve İktisadi İşbirliği Protokolü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Muhit İnce, yaşanılan bu zor dönemde kaynak protokolün imzalanmasının son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, kaynakların ne zaman ve ne şekilde aktarılacağının da önemli olduğuna vurgu yaptı.

Muhit İnce, protokolle ilgili 2 sayfalık bir bölümün kendileriyle paylaşıldığını ve ayrıntıları bilmediklerini ifade etti.

İnce, elde ettikleri bilgilere göre reel sektöre ayrılan kaynaktan 250 milyon TL hibe verileceğini ve 1 milyar TL kredi kullandırılacağını dile getirdi.

İnce, Organize Sanayi Bölgelerinin elden geçirilmesi ve geliştirilmesinin önemli olduğunu aktardı.

Türkiye ile 2020 yılında imzalanan protokolde gelmesi gerekenden az bir kaynak aktarıldığına işaret eden İnce, “Bunun nedenleri önemlidir” dedi.

İnce, piyasaya bir an önce para sürülmesi gerektiğini savundu.

Başbakanın geçen hafta kredilerin yapılandırması ile ilgili açıklama yaptığını ancak masaya konulan tedbirlerin, icraatta söylendiği gibi uygulanmadığına işaret eden İnce, uygulamaların bankaların inisiyatifine bırakıldığından bahsetti.

04/03/2021 12:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: GİAD, Başkanı, Muhit, İnce
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.