İngiliz hükümetinden uyarı: “Yasaklar kalkana kadar Türkiye’ye tarifeli seferler olmayacak”

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, resmi internet sitesi üzerinden Türkiye’ye seyahatler ile ilgili flaş bir uyarıda bulundu

ads ads ads ads
18/05/2020

ads
İngiliz hükümetinden uyarı: “Yasaklar kalkana kadar Türkiye’ye tarifeli seferler olmayacak”

Coronavirüs salgınından etkilenenlerin sayısı 4 milyonu geçerken İngiltere Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden Türkiye’ye seyahatler ile ilgili flaş bir uyarıda bulundu. İngiliz tabloid basınının geniş önem verdiği açıklamada, “Türkiye hükümeti 1 Haziran’a kadar uluslararası uçuşları yasakladı. Yasaklar kalkana kadar tarifeli seferler olmayacak” ifadesi kullanıldı.

Her yıl neredeyse 2.5 milyon İngiliz turistin Türkiye’yi tercih ettiği biliniyor. İngiliz vatandaşları şimdi yasaklamaların gevşetilmesiyle birlikte tatillerin başlama tarihini merak ediyor…
Birçok İngiliz önceden satın alınan uçak biletlerinin iptal edilip edilmeyeceğini sorgularken bazı İngilizler de Türkiye’ye tatile ne zaman gidilebileceğinin belli olmasını istiyor.

Bunun dışında İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşları da Türkiye’ye gidebilecekleri tarihi merakla bekliyor.

İngiltere’nin çok okunan tabloid gazeteleri de bu konuya geniş yer ayırırken, İngiliz Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan “Seyahat Uyarıları” bölümünde Türkiye’ye ait bölümün güncellenmesi dikkat çekti.

Dün gerçekleşen güncelleme ile İngiltere Dışişleri Bakanlığı, her ülke için hazırladığı uyarı ve tavsiyeler bölümünü güncelledi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinde yer alan uyarı kısmında, “Türkiye hükümeti 1 Haziran’a kadar uluslararası uçuşlara yasak getirdi. Normal, tarifeli uçuşlar yasak kaldırılana kadar gerçekleşmeyecek. Yasakların kaldırılmasından sonra havayolu şirketlerinin operasyonlarına ne zaman başlayacağına dair bir bilgi yok” yorumu yapıldı.

TÜRKİYE’DEN İNGİLTERE’YE GELME YOLLARI

Öte yandan İngiliz Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde, halihazırda Türkiye’de bulunan İngiliz vatandaşlarının ülkelerine nasıl dönebileceklerine dair bilgi ve tavsiyeler de yer aldı.

İnternet sitesinde Belarus’un başkenti Minsk aktarmalı İstanbul-Londra uçuşu, Ankara, Antalya, Adana ve İzmir’den Almanya aktarmalı uçuşlar tavsiye edildi.

18/05/2020 16:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ingiltere, koronavirüs, covid 19, tarifeli uçuş, türkiye uçuşu,
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.