İngiliz uzmanlar açıkladı: AstraZeneca aşısındaki yan etki Pfizer’dan iki kat fazla

İngiltere'de King's College London uzmanları, AstraZeneca aşısıyla Pfizer-BioNTech aşısını yan etkiler açısından kıyasladı. Uzmanlar, AstraZeneca aşısı olanlarda yan etki görülme oranının, Pfizer-BioNTech'e kıyasla iki kat fazla olduğunu duyurdu.

ads ads ads ads
05/03/2021

ads
İngiliz uzmanlar açıkladı: AstraZeneca aşısındaki yan etki Pfizer’dan iki kat fazla

Corona virüsü salgını etkisini hız kesmeden sürdürürken, dünyanın umutlarını bağladığı aşıların yan etkilerine ilişkin bir açıklama da İngiltere’deki King’s College London’dan geldi.

King’s College London uzmanları, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen corona virüsü aşısının yan etkilerinin, Pfizer/BioNTech aşısına kıyasla iki kat daha fazla olduğunu açıkladı.

10 KİŞİDEN 3’ÜNDE GÖRÜLDÜ

Yapılan araştırmada, Oxford-AstraZeneca aşısı olan 10 kişiden üçünde yan etkilerin görüldüğü belirtildi. Aşı yaptıran 700 binden fazla kişiden elde edilen verilere göre, Oxford aşısı olan İngiliz halkının yüzde 30’unda baş ağrısı, yorgunluk ve ateş gibi semptomlara rastlanırken, Pfizer aşısı olanlarda bu oranın yüzde 15 olduğu kaydedildi.

İŞE YARADIĞINI GÖSTERİYOR

Araştırmacılar, görülen hafif yan etkilerin insanları aşı olmaktan alıkoymaması gerektiği konusunda uyarırken, aşıların hastalığı önlemede son derece etkili olduğunu vurguladı. Bilim insanları aynı zamanda aşı etkisiyle görülen yan etkilerin, işe yaradığına dair kanıt oluşturduğunu ifade etti.

05/03/2021 12:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: AstraZeneca, pfizer
MANŞETLER

HK KORONAVİRÜS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.