İngiltere AB’den ayrılma sürecini başlatıyor

ads ads ads ads
15/03/2017

ads
İngiltere AB’den ayrılma sürecini başlatıyor

İngiltere AB’den ayrılma sürecini bu ay içinde başlatıyor.İngiltere Başbakanı May, “Bu ay bitmeden Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecini başlattığımla ilgili bildirimde bulunacağım.” dedi.

May, İngiliz Parlamentosu’nun alt kanadı Avam Kamarası’nda katıldığı oturumda, ülkesinin AB’den ayrılması (Brexit) sürecini resmen başlatacak olan Lizbon Antlaşması’nın 50. maddesinin işletilmesi yetkisinin hükümete devredilmesini öngören yasa tasarısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

May, “Brexit Yasa Tasarısı” adlı düzenlemenin erhangi bir değişikliğe uğramadan parlamentonun üst kanadı Lordlar Kamarasından geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, son onay ve yürürlük için tasarıyı önümüzdeki günlerde kraliyetin onayına sunacağını bildirdi.

May konuşmasında ayrıca, İskoçya bölgesel hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon’un dün İskoçya’da ikinci bağımsızlık referandumu için yasal sürecin başlatılması yönündeki duyurusuna işarte ederek Sturgeon’u ülkesinde bölünme ve belirsizlik yaratmakla suçladı.

May, “Vakit, ülkemizi bir araya getirmenin vakti, Britanya halkının arzusunu onurlandırmak ve halka daha parlak bir gelecek ile daha iyi bir Britanya sunmak olmalı.” diye konuştu. 

15/03/2017 14:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ingiltere, avrupa birliği
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.