İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi'nden teşekkür

3. Bir uçakla bu insanlarımızın da KKTC’ye gönderilmelerini sağlamak gerekiyor

ads ads ads ads
24/03/2020

ads
İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi'nden teşekkür

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi İngilterede eğitim görmekte olan Kıbrıslı Türk Üniversite öğrencilerinin güvenli bir şekilde KKTC’ye gelmelerini sağlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Londra Büyükelçiliğine, Cyprus Paradise Holidays’e, ve Birleşik Kırallık Kıbrıslı Türk öğrenci Federasyonu’na(BK-KTÖF), teşekkür etti.

Konsey'den yapılan açıklama şöyle: 

Konsey’in de dahil olduğu bu çalışma, değişik kurum ve kuruluşlarımızın, böyle zor zamanlarda işbirliği içinde nasıl çalıştıklarına da güzel bir örnek olmuştur.

Korona virüsü nedeniyle, İngilteredeki Üniversite öğrencilerimiz eğitimlerine devam edemediler ve Türkiye -İngiltere arasında konan uçuş yasağı ile de ailelerinin yanına dönemedilerdi.

KKTC Londra Büyükelçimizin, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçimizle birlikte yürüttükleri çalışma neticesinde, İngiliz Hükümetinden iki uçağın uçmasına özel uçuş izin alındı ve 20 – 21 Mart tarihlerinde Cyprus Paradise uçuşları gerçekleştirdi.

BK-KTÖF öğrencilere ulaşıp uçacak olanların listesini hazırlarken, Konsey de çeşitli nedenlerle KKTC’den İngiltere’ye gelen ve geri gidemeyip mağduriyet yaşamakta olan vatandaşlarımızın listesini hazırlama görevini üstlenmiştir. Listenin kabarık olması ve bu insanlarımızın çok zorluklar içinde olmaları 3. Bir uçakla bu insanlarımızın da KKTC’ye gönderilmelerini sağlamak aciliyetini doğurmuştur.

Bu çalışmada en büyük görev Cyprus Paradise’a düştü. Sahipleri  Dimağ Çağıner ve Dr. Muhammet Yaşarata Beylere, Genel Müdür Kemal Kuyucuoğlu Kenan Beye ve tüm personeline, bu uçakların kiralanıp uçurulmasında gösterdikleri olağanüstü çabaları için teşekkür ederiz.

Müdür Kenan, 3. Uçağın uçuşuna izin alınması ve kendilerinden talep edilmesi durumunda, bir uçak daha kiralayıp geri kalan vatandaşlarımızı da güvenli bir şekilde KKTC’ye uçurmaya hazır olduklarını söyledi.

24/03/2020 11:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ingiltere, uçak, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.