İngiltere'de Covid-19 önlemleri ve aşı karşıtı gösteriye polis müdahalesi

İngiltere'de polis, corona virüs önlemleri ve aşı karşıtı grubun gösteri yasağına rağmen düzenlediği eyleme müdahalede bulundu.

ads ads ads ads
14/12/2020

ads
İngiltere'de Covid-19 önlemleri ve aşı karşıtı gösteriye polis müdahalesi

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir grup, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısını reddedenlere kısıtlama getirilip getirilmeyeceğine ilişkin İngiliz Parlamentosunda yapılacak bir görüşmeyi protesto etti. Parlamento Meydanında bir araya gelen gruba polis müdahalede bulunarak bazı göstericileri gözaltına aldı.

Covid-19 önlemleri ve aşı karşıtları, "Covid-19 aşısını reddedenlere kısıtlama getirilip getirilmeyeceğine ilişkin" İngiliz Parlamentosunda yapılacak görüşmeyi protesto etmek için Başkent Londra'daki Parlamento Meydanı'nda bir araya geldi.

"Zorunlu aşıya hayır" ve "karantinayı sonlandırın" yazılı pankartlar taşınan gösteride, ülkede Covid-19 aşısının uygulanmasının durdurulması ve önlemlerin kaldırılması çağrısı yapıldı.

Yürüyüşe geçen göstericiler, bir süre sonra Parlamento Meydanı'nda tekrar bir araya geldi.

Eylemcileri dağılmaları için uyaran polis, uyarıları dikkate almayan göstericilere müdahale etti, bazı göstericileri de gözaltına aldı.

Aşı ve Covid-19 önlemleri karşıtlarının 29 Kasım'da Londra'nın çeşitli bölgelerinde düzenlediği gösteride, 155 kişi gözaltına alınmıştı. 

 

 

14/12/2020 19:06
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İngiltere, corona, covid-19, haberkibris
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.