İngiltere'de 'Franklin fırtınası' etkili oluyor

İngiltere’de etkili olan Franklin fırtınası nedeniyle sel uyarısının yapılmasının ardından bölgeden tahliyeler başladı. Ülkenin kuzeyinde 150'den fazla sel uyarısı yapılırken fırtınadan en çok Yorkshire ve Manchester kentleri etkilendi.

ads ads ads ads
21/02/2022

ads
İngiltere'de 'Franklin fırtınası' etkili oluyor

Geçtiğimiz hafta içinde etkili olan Dudley ve Eunice fırtınalarının ardından meydana gelen Franklin fırtınası nedeniyle İngiltere’nin Yorkshire kentinde 80’den fazla sel uyarısı yapıldı.

Bu sabah saatlerinde Galler'deki Capel Curig'de rüzgar hızı 127’ye, Kuzey İrlanda'daki Orlock Head'de ise 125 kilometreye ulaştı. Meydana gelebilecek felaketleri önlemek için bölge evlerde yaşayanlar tahliye edildi.

Ülkenin kuzeyinde 150'den fazla sel uyarısı yapılırken, fırtınadan en çok Yorkshire ve Manchester kentleri etkilendi. Yetkililer, Yorkshire'da insanlara nehirlerden uzak durmaları konusunda uyarıda bulunurken, sel nedeniyle yol ve köprülerin kapatıldığını açıkladı.

Uçuşlar iptal edildi

North Yorkshire İtfaiyesi, selden etkilenen insanları kurtarmak için çalışma başlattı. Manchester Havaalanı da fırtına nedeniyle bu sabah dokuz uçuşun iptal edildiğini, Cuma gününe kadar uçuş yapılmayacağını açıkladı.

Kuzey İrlanda'da fırtına nedeniyle meydana gelen selde en çok etkilenen bölgeler, Londonderry ve Tyrone ilçeleri oldu. Castlederg'de futbol sahaları metrelerce su altında kaldı ve 3 bin eve elektrik sağlanamadı.

Demiryolu ulaşımında da önlem alındı

Chiltern Demiryolları tarafından seferlerin gecikmeli olarak yapılacağı duyurulurken, Batı Yorkshire'da Thackley demiryolu tüneli sel nedeniyle kapatıldı. Rotherham Merkez İstasyonu’nun yarına kadar kapalı kalacağı bilgisi paylaşıldı.

İngiltere’de geçtiğimiz günlerde etkili olan Eunice fırtınası nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetmişti.

21/02/2022 16:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İngiltere, Franklin, haber, kktc
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.