İngiltere'den kritik İran uyarısı!

ads ads ads ads
17/05/2019

ads
İngiltere'den kritik İran uyarısı!

İngiltere, çifte vatandaş olan ve İngiliz hükümeti ile  bağlantılı kuruluşlar için çalışan İran vatandaşlarını bu ülkeye yapacakları seyahatler konusunda uyardı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, seyahat  uyarısı kararının, "İran hükümetinin çifte vatandaşlar ile Birleşik Krallık'taki  kurumlarla bağlantısı olan İran vatandaşlarına yönelik devam eden keyfi  gözaltılar ve kötü muameleler üzerine alındığı" belirtildi.

"İngiliz vatandaşları, özellikle de çifte vatandaşlar, birçok ülkenin  vatandaşından kabul edilemez bir şekilde daha fazla keyfi gözaltı ve kötü muamele  riski ile karşı karşıya" denilen açıklamada, güvenlik güçlerinin İngiliz  kurumlarla bağlantısı olan kişilerden de şüphelenebileceği kaydedildi.

Açıklamada, çifte vatandaşlığı tanımadığı için İngiltere'nin olası bir  gözaltı durumunda yapabileceklerinin sınırlı olacağı da vurgulandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt da çifte vatandaşların İran'ı  ziyaret etmeleri durumunda kötü muamele riski ile karşı karşıya kalacaklarını  savunarak, "İngiltere'nin sorunu çözmek için defalarca fırsat sunmasına rağmen  İran rejiminin uygulamaları kötüleşti. Diğer tüm seçenekler tükendiği için şimdi  tüm çifte vatandaşlara İran'a seyahat etmemeleri konusunda tavsiyede bulunmak  durumundayım." dedi

İngiltere'nin seyahat uyarısı kararı, Tahran yönetiminin, British  Council çalışanı bir İranlıyı casusluk suçlamasıyla 10 yıl hapse mahkum  ettirmesinin ardından geldi.

Londra ayrıca, aynı suçlamayla 2016'da gözaltına alınarak 5 yıl hapis  cezası verilen İran asıllı İngiliz vatandaşı Nazanin Zaghari-Ratcliffe'nin de  serbest bırakılması için çalışıyor.

17/05/2019 19:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İngiltere’den kritik İran uyarısı!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.