Instagram Şifremi Unuttum... Şifresi Unutulan Instagram Hesabı Nasıl Kurtarılır, Nasıl Kapatılır?

Uzun süre kullanılmayan ve şifresi unutulan Instagram hesaplarının nasıl kapatıldığı araştırılıyor. Bu durumda hesap kapatmak biraz uğraştırıcıdır ve 3 seçenek vardır. Peki, şifresi unutulan eski Instagram hesabı nasıl kapatılır? İşte şifresi unutulan eski Instagram hesabına dair detaylar...

ads ads ads ads
13/05/2023

ads
Instagram Şifremi Unuttum... Şifresi Unutulan Instagram Hesabı Nasıl Kurtarılır, Nasıl Kapatılır?

Şifresini unutan ve hesabına erişim sağlayamayan kişilerin Instagram hesabının nasıl kapatılacağına dair bilgiler merak ediliyor. Son zamanların en popüler sosyal medya ağlarından biri olan Instagram üzerinde kullanıcıların en sık yaşadığı sorunlardan biri de hesabın şifresini unutmaktır. Unutulan Instagram şifresi ile hesap kapatmak biraz uğraştırıcı bir işlemdir. Üç seçenek ile yapılabilmektedir. İlk olarak uygulama ya da web üzerinden “giriş yapmak için yardım al” seçeneğine tıklayarak yeni şifre oluşturup sonra hesap kapatma işlemini yapmaktır. Bir diğer yöntem ise Instagram hesabınızı kaybettiğinize dair bilgilendirme yapmaktır. İşte adım adım detaylar..

INSTAGRAM ŞİFREMİ UNUTTUM... NE YAPMALIYIM?

Bu durumda pek çok kullanıcı paniğe kapılıp ne yapacağını bilememektedir. Şifresi unutulan Instagram hesabına giriş yapmak çok basittir. Mobil uygulama ya da bilgisayar ile Instagram'a girilerek, “giriş yapmak için yardım al” kısmına tıklayarak yeni şifre oluşturulmaktadır. e-posta adresine gönderilen şifre yenileme linki ile mevcut Instagram hesabının şifresi yenilenmiş olmaktadır. Instagram şifrenizi unutmanız durumunda yapabileceğiniz bazı işlemler;

MAİL İLE ŞİFRE SIFIRLAMAK

Bu işlem için https://www.instagram.com/accounts/password/reset/ adresini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Ardından gelen sayfaya kullanıcı adınızı ya da mail adresinizi yazarak devam edebilirsiniz.

NSTAGRAM ŞİFREMİ UNUTTUM e-POSTA MAİL İLE ŞİFRE SIFIRLAMA

Bu işlemin ardından mail adresinizi kontrol etmeniz gerekmektedir. Instagram şifrenizi unuttuğunuz hakkında bir posta gelecek olup şifre sıfırlama linki yer almaktadır. O linke tıkladığınız an sizi yeni şifre oluşturma ekranına yönlendirecektir.

INSTAGRAM ŞİFRE YENİLEME YÖNTEMLERİ

Instagram şifremi unuttum ne yapabilirim diyorsanız akıllı telefonlardaki uygulama içinden yenileyebilir, eğer şifrenizi hatırlamıyorsanız şifremi unuttum seçeneği ile kolayca yapabilirsiniz.

Telefondan Instagram Şifre Yenileme

- Telefonunuzdan Instagram uygulamasını açın,

- Profil sayfanıza girin,

- Sağ üstte bulunan üç çizgiye tıklayın,

- Sırayla “Ayarlar>Güvenlik>Şifre” seçeneklerine tıklayın,

- Mevcut şifrenizi ve yeni şifrenizi girin,

- Sağ üstte yer alan mavi tik simgesine tıklayın.

Bilgisayardan Instagram Şifre Yenileme

- Instagram internet sitesine girin,

- Sağ üstte bulunan profil resminize tıklayarak profilinize girin,

- Ayarlar simgesine tıklayın,
 
- Şifreyi Değiştir seçeneğine tıklayın,

 Mevcut şifrenizi ve yeni şifrenizi girin,

- Şifreyi Değiştir butonuna tıklayın.

Instagram ‘Şifremi Unuttum’ Seçeneği İle Şifre Değiştirme

-Telefonunuzdan Instagram uygulamasına girin,

-Giriş yapma ekranında “giriş yapmak için yardım al” seçeneğine tıklayın,

-Hesabınıza bağladığınız telefon numarası, e-posta veya kullanıcı adınızı girin,

Telefon numarası girildiği takdirde tek kullanımlık şifre gelir. Bu parolayı kullanarak yeni şifrenizi oluşturabilirsiniz. Eğer e-posta adresiniz veya kullanıcı adınız ile girerseniz kayıtlı mailinize şifre sıfırlama linki gönderilir. Bu linke tıkladığınız takdirde Instagram’ın şifre değiştirme sayfasına yönlendirileceksiniz.

Yeni bir hesap açarak ya da Instagram Yardım Merkezi yolu ile yapılmaktadır. Açılan yeni hesaptan şifresini unutmuş olduğunuz hesabınızı eski hesabınız olduğunu belirterek şikâyet ederek hesap kapatma sağlanabilmektedir. Ya da Instagram Yardım Merkezi yolu ile taklit hesabı şikâyet et başlığı altında şikâyet oluşturup hesap kapatma sağlanabilmektedir. Fakat bu hemen sonuç alacağınız bir çözüm değildir. Instagram gerekli değerlendirmeler yaptıktan sonra hesabınızın kapanıp kapanmamasına karar vermektedir. Şahsın kendisi üzerinden yapılmış şikayetler çoğunlukla kabul edilmektedir. Yalnızca biraz zaman almaktadır. Yeni açılan hesabın belli bir süre kullanımından sonra yapılan şikayetler, şifresi unutulan hesabın kapanmasında daha çabuk sonuç vermektedir.

 

13/05/2023 15:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Instagram, Şifremi, Unuttu,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.