İnternet Üzerinden Hızlıca İspanyolca Öğrenin

ads ads ads ads
30/01/2018

ads
İnternet Üzerinden Hızlıca İspanyolca Öğrenin

İspanyolca, İngilizceden sonra Dünya üzerinde konuşulan en yaygın dildir. Tahmini olarak 500 milyon kişi konuşmaktadır. Geniş bir kullanım alanı olması ve neredeyse tüm dünya üzerinde koşuluyor olmasından dolayı, en çok tercih edilen ve öğrenilmek istenilen diller arasında bulunur. özellikle son dönemlerde artık İngilizce bilmenin yeterli olmaması nedeni ile İspanyolca en çok tercih edilen 2. Dil olmuştur. Farklı ülkelerde yaygın olarak konuşulması ve özellikler İspanyolca öğrenildiği zaman Portekizce’nin rahat bir şekilde konuşulabilmesi gibi avantajları bulunur.

İspanyolca Dil Bilgisi

İspanyolca diğer yabancı dillere nazaran biraz daha zor bir dildir. Fransızca ile benzerlik gösterir. Kelimeler dişi ve erkek olarak, diğer Roman dillerinde olduğu gibi ayrılmıştır. Bu bakımdan farklı zorluklar taşımaktadır. Genel olarak “a” ile biten kelimeler dişi “o” ile bitenler eril olarak tanımlanır. Sıfatlarda isimin eril veya dişi olmasına göre çekimlenir. Türkçede kelimeler arasında böyle bir ayrım olmamasından dolayı, dili ilk öğrenirken kişilere zor gelebilmektedir.

İspanyolca, Türkçeden farklı bir cümle dizilişine sahiptir. Sıfat ve zarflar yüklem sonuna eklenir. İspanyolcada farklı birçok zaman dilimi bulunur. Her zaman için ise ayrı çekim ve dilek kipleri kullanılır. Genellikle İngilizcede olduğu gibi fiil çekimleri düzenli değildir. Günlük konuşma dilinde konuşulan fiiller genel olarak düzensiz olduğu için öğrenilmesi gerekir.

Türkçeye olan benzerliği ise yazıldığı gibi okunan bir dil olmasıdır. Bu da diğer Avrupa dillerinden ayıran en avantajlı özellikleri arasındadır. Bu nedenle kolay öğrenilen bir dildir. Farklı sesli harfler için ise vurgu kullanılır. Bu vurgular cümlenin anlamını değiştirdiği için kullanımı oldukça önemlidir.

İspanyolca Öğrenmenin Avantajları

Geniş bir kullanım alanı olması nedenli ile ikinci bir yabancı dil olarak tercih edilir. İş alanında kariyer yapmak isteyen, eğitim almak isteyen ya da sadece ispanya kültürünü merak eden kişiler tarafından tercih edilmektedir. İspanyanın sahip olduğu kültürel miras ve eğitim ile iş alanları, dilin tercih edilmesini arttırır.

Özellikle çalışma hayatında artık sadece İngilizce bilmenin yeterli olmaması nedeni ile kişiler farklı diller öğrenmektedir. İspanyolca ise tercih edilebilecek diller arasında yer alır. Dünyada geniş bir kitle tarafından konuşulması, iş alanında İspanyanın geçerli bir ülke olması gibi nedenlerden ötürü tercih edilir. Farklı bir dil bilgisine sahip olmak kişilere daha geniş bir iş alanı sunmakta, işe alımlarda 2 dil bilmek ise neredeyse şart koşulmaktadır. Bu gibi nedenlerden ötürü en çok tercih edilen dillerin arasında bulunur.

Eğitim alanında ise, özellikle üniversite ve yüksek öğrenimini yabancı bir ülkede yapmak isteyen öğrenciler tarafından tercih edilir. İspanya’da ki bazı özel üniversiteler hariç, çoğu devlet üniversitesinde eğitim almak için İspanyolca bilme şartı koyulur. Üniversiteler öğrenci alımı için, İspanyolca dil bilgisi sınavı uygular. İspanya; Sosyal Bilimler, Mühendislik, Fen bilimleri gibi alanlar olmak üzere farklı alanlarda iyi eğitim veren ülkelerden birisidir. Eğitim alanında İspanya üniversitelerinde okumak ve mezun olmak kişilere birçok avantaj sağlamaktadır.

İş alanı ve eğitim dışında ise, turistik gezi nedeni ile ya da kültürünü ve tarihini merak eden kişiler İspanyolca öğrenmektedirler. İspanya’ya gitmeden önce ülkenin dilini konuşmak ve kendini ifade etmek isteyen kişiler de dili öğrenmektedir. Ülkede konuşulan ana dil, o kültürü öğrenmenin ve anlamanın iyi yollarından biridir. Kendini ifade etmek, sipariş vermek, yer sormak gibi başlangıç aşamasında dili öğrenmek bile kişilere büyük bir avantaj sağlar.

İspanyolca Nasıl Öğrenilir?

Bir dili öğrenmenin en kolay yolu o dili kendi kültürü içinde ve ana dil konuşan insanlar ile konuşarak öğrenmektir. Bu nedenle yurt dışında dil okulları bulunur. Fakat öğrenim ücretinin pahalı olması, uzun bir zaman ayrılması gerekliliği, vize gibi zorlukların olması nedeni ile çoğu kişi tarafından tercih edilmemektedir.

Diğer bir yöntem ise kurslardır. Belirli bir zaman ayrılarak dil öğrenmenin mümkün olduğu bu kurslarda genel olarak ana dili İspanyolca olan kişiler tarafından ders verilmemekte, bu da konuşma dilini öğrenmede sorun yaratmaktadır. Aynı zamanda bulunulan yerde kurs olmaması nedeni ile tercih edilemeyebilir.

İnternet üzerinden dil öğrenmenin ise oldukça çok avantajı bulunur. Diğer internet sitelerinden farklı olarak sitede İspanyolca özel ders verilmektedir. Ana dil konuşan kişiler aracılığı ile İspanyolca konuşma fırsatı sunulur. Dünyanın her yerinden farklı öğretmenlerin ders verdiği sitede, ders zamanlarını da siz seçebilirsiniz. Kurslarda olduğu gibi belirlenmiş bir zaman aralığı bulunmaz.

Sitede öğretmenlerin tanıtıldığı bölümden hocayı seçtiğinizde, size özel bir eğitim takvimi hazırlanır. Belirlediğiniz zamanlarda istediğiniz yerden siteye girerek, derse katılabilirsiniz. Birebir derslerin yapıldığı sitede, fiyat aralığını da siz belirlersiniz.

Diğer dil öğrenme metotlarından birçok avantajı olan internet üzerinden dil eğitimi, ana dili konuşan öğretmenler tarafından verildiği için, İspanyolca gibi vurgunun oldukça önemli olduğu dilleri konuşmada büyük avantaj sağlamaktadır.

Preply bloğundan ilginç yazılardan biri: https://preply.com/tr/blog/2017/12/21/ingilizce-telaffuzunuzu-gelistirmek-icin-en-etkin-yollar/

30/01/2018 12:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İspanyolca Öğrenin
MANŞETLER

HK FIRSATLAR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.