iPhone 12 ile neler değişti? İşte yeni modellerin artıları ve eksileri

İşte iPhone 12 ailesi ile ilgili merak edilen her şey...

ads ads ads ads
27/11/2020

ads
iPhone 12 ile neler değişti? İşte yeni modellerin artıları ve eksileri

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple’ın corona  virüs salgını nedeniyle online lansman ile tanıttığı 4 yeni iPhone modelinden ikisi Türkiye'de ön satışa çıkdı. iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modelleri Türkiye'de ön siparişe açıldı.

iPhone 12 Mini 9 bin 999 TL'den, iPhone 12, 10 bin 999 TL'den, iPhone 12 Pro 14 bin 999 TL'den iPhone 12 Pro Max ise 16 bin 999 TL'den başlayan fiyatlar ile satılacak.

Peki yüksek fiyatları ile dikkat çeken iPhone  modelleri neler sunuyor? İşte iPhone 12 ve iPhone 12 Pro'nun artıları ve eksileri...  

iPHONE 12 SERİSİNİN EKSİLERİ  

İlk olarak iPhone 6 ile tarih olan köşeli, keskin hatlara sahip tasarımla karşımıza çıkan yeni modellerin eksileri ile başlayalım. Apple yeni modellerde kutu içeriğinde radikal bir değişime gitti. Şirket 5W'lık şarj cihazını ve EarPods  kulaklık modelini kaldırdı.  

Başka bir deyişle iPhone 12 ailesinin herhangi bir üyesini satın alan kişi şarj adaptörü ve kulaklığı da ayrıca satın almak durumunda kalacak.  

iPhone 12'nin pil ömrü yerini aldığı iPhone 11'den daha iyi bir konumda değil. Biz yeni nesil modelde daha iyi bir performans beklerken iPhone 12'nin kullanım süresi bir tık azalmış. 

iPHONE 12 SERİSİNİN ARTILARI  

Gelelim yeni iPhone modellerinin artılarına. Geçtiğimiz yıl tanıttığı iPhone 11 serisinde rakip firmaların aksine 5G teknolojisine yer vermeyen Apple eleştirilerin hedefi olmuştu.  Apple yeni modellerde ilk defa 5G'ye yer verdi. Yani iPhone  12 ailesinin 4 üyesi de 5G teknolojisini destekleyecek donanıma sahip.

Ayrıca Apple iPhone 12 serisinde cam yerine Corning tarafından geliştirilen özel bir seramik kullanıyor. Bu materyalin diğer malzemelerden veya herhangi bir camdan daha sert olduğu söyleniyor.   

iPhone 12 tıpkı iPhone 11’de olduğu gibi iki arka kamera ile geliyor. IPhone 12 Pro’da ise arka tarafta 3 adet 12 MP’lik kamera ile karşılaşıyoruz. Ancak iPhone 12 Pro’nun en dikkat çeken yanı açılımı Light Detection and Ranging olan LiDAR sensörü.   

Bu sensör ilk olarak Apple'ın iPad Pro 2020 tabletinde karşımıza çıkmıştı. Şirket bu sensörü  ilk defa akıllı telefonlarına entegre etti. iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max  modellerinin arka kamerasına entegre bir LIDAR sensörü  bulunuyor. 

Söz konusu sensör insan gözünün göremeyeceği kızılötesi ışınlar ile etrafı tarayarak 3B harita oluşturabiliyor. Ayrıca gece modu, portre ve Dolby Vision HDR’de bir önceki modeller ile kıyaslandığında göze çarpan iyileştirmeler yer alıyor.  

Cihazlarda yer alan A14 bionic işlemci oldukça başarılı bir performans sunuyor. Apple yeni iPhone modelleri ile birlikte yeni kablosuz şarj teknolojisi MagSafe’i de tanıtmıştı. iPhone 12 için üretilen kılıflarla entegre olan MagSafe, mıknatıslı yapısıyla kablosuz şarjı daha kolay hale getirecek.    

MagSafe ayrıca ‘Duo Charger’ özelliği sayesinde kullanıcıların hem telefonlarını hem de  Apple Watch akıllı saatlerini şarj etmelerine imkan sunacak. 

27/11/2020 09:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: iPhone, apple, teknoloji
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.