iPhone ve iPad kullananlar dikkat! Hemen yapmanız gerekiyor

Apple, iPhone ve iPad kullanıcılarını derhal güncelleme yapmaları konusunda uyardı. Şirket, web destek sayfasında, üç güvenlik açığının "aktif olarak kötüye kullanılmış olabileceğini" açıkladı.

ads ads ads ads
27/01/2021

ads
iPhone ve iPad kullananlar dikkat! Hemen yapmanız gerekiyor

Apple, iPhone ve iPad kullanıcılarını uyardı. Bilgisayar korsanları tarafından kullanılmış olabilecek güvenlik hatalarını düzeltmek için işletim sistemlerini derhal güncellemeleri gerekiyor.

"AKTİF OLARAK KÖTÜYE KULLANILMIŞ OLABİLİR"

Apple, web destek sayfasında, üç güvenlik açığının "aktif olarak kötüye kullanılmış olabileceğini" açıkladı. Hatalar hakkında çok fazla ayrıntıya yer verilmeyen açıklamada, "Apple, bir soruşturma gerçekleşene ve güncellemeler veya sürümler mevcut olana kadar güvenlik sorunlarını ifşa etmez, tartışmaz veya onaylamaz" ifadelerine yer verildi.


Sorunun, kötüye kullanma zincirindeki bir bağlantıda olduğunu belirten şirket, bir bilgisayar korsanının, tamamen çalıştırılabilir olması için daha fazla hatadan faydalanması gerektiğini söyledi. Şirket, saldırı hakkında daha fazla yorum yapmayı reddetti.

YENİ GÜNCELLEMEDE KALVYE VE QR KODLARA YÖNELİK DÜZENLEMELER DE MEVCUT


CNN Business'ta yer alan habere göre, şirket, klavye gecikmesine yönelik düzeltmeleri de içeren ve daha küçük QR kodlarının kamera tarafından okunmasına izin veren yeni iOS 14.4 yazılımının bir parçası olarak salı günü yeni güncellemeyi tanıttı. 

GÜVENLİK SORUNUN KAYNAĞI WEBKIT OLABİLİR

Apple, iki güvenlik sorununun kaynağı olarak Safari ve iOS tarayıcıları tarafından kullanılan açık kaynaklı bir tarayıcı motoru olan WebKit'i işaret etti. Şirket, açıklamasında, "Uzaktaki bir saldırgan rastgele kod yürütülmesine neden olabilir" dedi. Bu arada, bir Apple geliştiricisi olan Kernel de etkilendi.

Web sayfasına göre kötüye kullanımlar "anonim bir araştırmacı" tarafından rapor edildi.

APPLE KÖTÜYE KULLANIMLARA BAĞIŞIK DEĞİL

Apple, cihaz güvenliğiyle övünür ancak kötüye kullanımlara karşı bağışık değildir. Geçen yıl, Google araştırmacıları, bilgisayar korsanlarının iPhone'lara sessizce sızmasına izin veren koda sahip birkaç web sitesi buldu. Bu arada, bir iOS 13 hatası, iPhone'larda saklanan iletişim bilgilerini, bir şifre veya biyometrik kimlik gerektirmeden ortaya çıkardı.

 

27/01/2021 10:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: iPhone, ıPad, teknoloji
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.