iPhone XR Apple'ın elinde kaldı

Teknoloji devi Apple, düşük satış rakamları yüzünden iPhone XR modelinin üretimini azaltma kararı aldı

ads ads ads ads
07/11/2018

ads
iPhone XR Apple'ın elinde kaldı

Firmanın iPhone XS ve XS Max modelleriyle beraber duyurduğu uygun fiyatlı cep telefonu iPhone XR'ın üretimini yavaşlatma kararı aldı. Bu kararın en önemli sebebi ise telefonun iyi gitmeyen satışları.

Şirket için adeta bir hayal kırıklığı olan yeni model ile ilgili olarak üretici şirket Foxconn ve Pegatron'u bilgilendiren Apple, üretimi azaltmalarını istedi. Telefonun ilgi görmemesinin sebebi ise iPhone XR yerine iPhone 8 ve 8 Plus gibi modellere yönelmeleri oldu. Bu iki modelden fazla bir farklı bulunmayan iPhone XR ile ilgili talep de bu oranda düşük kaldı.

Kullanıcılar iPhone 8 ve iPhone 8 Plus alıyor

Öte yandan Apple, iPhone 8 ve 8 Plus modelleri için üretim kapasitesini de artırma yoluna gidiyor. Buna göre bu çeyrekte bu iki telefon modeli için 20 milyon adetlik satış öngörüsünde bulunan Apple, rakamı artırarak 25 milyona yükseltti.

Görünen o ki Apple, iPhone XR modelini beklediği ölçüde satamayacak. Yurtdışındaki tüketiciler bu telefonu almak yerine yüzde 20 daha ucuz olan iPhone 8 ailesine yöneliyor. Henüz Türkiye'de satışa sunulmayan ve ülkemizde satılıp satılmayacağı da belli olmayan iPhone XR'ın ömrünün çok uzun olmayacağı da görülüyor. Muhtemelen 2019 ortalarına doğru iPhone XR ile vedalaşmamız gerekebilir.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümüne yazabilirsiniz.

07/11/2018 18:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: iPhone XR Apple’ın elinde kaldı, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.