İsias Davasında Yürek Yakan Feryatlar: “Çocuklarımızı Çaldınız, Katilsiniz!”

YAYIN TARİHİ:
ads ads ads
24/04/2025

İsias Davasında Yürek Yakan Feryatlar: “Çocuklarımızı Çaldınız, Katilsiniz!”

 

Adıyaman’daki Grand İsias Otel’in yıkılmasında kusuru bulunan kamu görevlilerinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında, enkaz altında evlatlarını kaybeden aileler duygularını gözyaşları ve isyanla dile getirdi. 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin yakınları, sanıkların karşısında adalet talebini bir kez daha haykırdı.

Hayatını kaybeden Selin Karakaya’nın annesi ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, duruşma salonunda yaptığı konuşmada gözyaşlarına boğuldu:

“Selin Karakaya’nın annesiyim. Bu kahrolası topraklarda ve evimde gözümü açtığımda kızımı uyandırmak istiyorum. Selin tek yavrumdu. Bugün buradaki basiretsiz insanlar çocuklarımızı öldürdüler. Attıkları her imza ile bu adaletsizliğe göz yumdular. Katilsiniz, hapislerde çürüyün. Tek bir gün mutlu olmayın, çocuklarımızı çaldınız!”

Ruşen Karakaya’nın ardından söz alan Selin Karakaya’nın halası Senem Karakaya da öfkesini şu sözlerle dile getirdi:

“Selin’in halasıyım. Canımızı ciğerimizi söktüler. Ölene kadar, son nefesime kadar çocuğumuzun hakkını arayacağız.”

Hayatını kaybeden 12 yaşındaki Perihan Çetiner'in annesi Deniz Çetiner ise konuşmasında, ihmalkârlığın sonucu yaşanan felakete dikkat çekerek:

“Perihan’ın annesiyim. Şeklen attıkları imza dolayısıyla benim 12 yaşındaki çocuğum toprağın altında. Hepsi katil, hepsi suçludur,” ifadelerini kullandı.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS: haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.